Haberler

Kia Soul’e gençlik iksiri




Kia, yeni Soul’ün Amerika versiyonu için herhangi bir bilgi vermese de; Avrupa versiyonu için gelecek güncellemeler yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı. Gelecek Paris Motor Show’da boy gösterecek olan otomobil, yeni teknolojilerle ve yeni motor-şanzıman kombinasyonlarıyla geliyor.

Söylentilere göre 2017 yılıyla beraber Kia’nın 201 HP güç üreten 1.6 litrelik turbo ünitesiyle beraber yeni geliştirilen 7 ileri çift kavramalı şanzımana da kavuşacak. Bu kombinasyonla beraber otomobil 0-100 km/s hızlanmasını 7.5 saniyede tamamlarken maksimum 196 km/s hıza çıkabilecek.

Turbolu modellerde standarttan farklı ön ve arka tampon tasarımlarına, çift egzoz çıkışına ve 18 inç jantlara yer verilirken, yeni model yılıyla beraber LED gündüz farlarının, yeni ızgara ve tamponların gelmesi planlanıyor.

İç mekanda ise bilgi aktarım sistemlerinde Apple CarPlay ve Android Auto fonksiyonları sunulacak. Turbo modellerde ise siyah ve turuncunun güzel bir uyumunu görebileceğiz.

Soul Turbo’nun önümüzdeki kış aylarında piyasaya çıkması planlanırken, ülkemizde ne zaman piyasaya çıkacağı ve fiyatı henüz belli değil.

2017-kia-soul-european-spec-1

Gürkan Baştürk

1994 Bursa doğumluyum. Ege Üniversitesi'nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği okumaktayım. Çok küçük yaşlardan beri araba tutkunuyum. Araba kullanmaya 17 yaşımda 1988 model bir Şahinde başladım, 1998 model bir Ford Fiesta ile devam etmekteyim.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu