Haberler

Koenigsegg CCX paramparça oldu!




ABD’nin Texas eyaletinde bulunan bir oto galeri tarafından geçtiğimiz günlerde satışa çıkarılan bir Koenigsegg CCX, geride bıraktığımız haftanın ilk günlerinde paramparça oldu. Otomobil, Meksika’nın hemen girişinde geçirdiği bir kaza sonrası yürekleri burkan bir hale geldi.

Görgü tanıklarına göre otomobil, birkaç takla atmadan hemen önce çok yüksek hızda seyrediyordu. Taklalardan sonra ise ünlü süper otomobil, kazadan çok bombalı saldırıya maruz kalmış bir otomobil görüntüsünü veriyordu. Yolcu kabininin tek parça kalmayı başarabildiği otomobilde, ön aksam, tavan ve gövde parça parça etrafa saçılmış, kısacası otomobil darmadağın olmuştu.

Yine görgü tanıklarının ifadesine göre, otomobilde yolculuk yapan iki kişi bulunuyordu. Yerel gazetelerden El Manana’nın haberine göre, kaza atlatan sürücü ve yolcu yerel bir hastaneye sevkedildi. Kazazedelerin durumu hakkında ise henüz herhangi bir bilgi yok.

067 şasi numaralı CCX, Texas eyaletinde bulunan Crave Luxury Autos isimli galeri tarafından satışa sunulmuştu. Henüz 1.271 milde olduğu belirtilen otomobile biçilen fiyat ise 1.250.000 Amerikan Doları idi.

Alüminyum bir V8 güç ünitesine sahip CCX, 800 beygir civarında güç üretebilen ve 0-100 km/sa hızlanması yalnızca 3.2 saniye olan bir otomobil. Otomobilde dikkat çeken bir diğer unsur ise gövdede hafifletme amacıyla bolca karbon fiber kullanılmış olması. Hali hazırda oldukça ender görülen otomobillerden biri olan CCX’in yürüyen halde bulunan sayısı, bir adet daha eksilmiş oldu.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu