Haberler

E Serisi araziye çıkıyor




Mercedes Benz E Serisi ailesi bugünden itibaren daha da büyüdü. E Serisi Estate modelinin yükseltilmiş ve araziye daha uyumlu olması için geliştirilmiş modeli All-Terrain, artık sahneye çıkmaya hazır. Aracın tasarım diline baktığımız zaman aslında hiç de yabancı olmadığımız görüntülerle karşı karşıyayız. Diğer rakipleri gibi Mercedes Benz de plastik gövde parçaları kullanmış. Bu sayede araç, Estate modelinden çabucak ayrışıyor.

Tahmin edebileceğiniz gibi model 4MATIC sistemiyle beraber geliyor. Ayrıca başka bir avantaj olarak, Mercedes’in Air Body Control ismini verdiği süspansiyon sistemine de sahip olacak. Bu model ile daha maceracı insanları hedef alan Mercedes, 19 inç ve 20 inç jant seçenekleri sunuyor.

Araç, iç bölümde ise standart vagon versiyondan üzerinde All-Terrain yazan paspasları, çelik pedalları ve alüminyum/karbon görünümlü konsol parçaları ile ayrılıyor. E Serisi All-Terrain modeli, standart olarak Avangarte donanım seviyesi ile gelecek. Ancak isteyen kullanıcılar Exclusive paketinden bazı opsiyonları ekleyebilecek.

Mercedes, ilk olarak E220d 4MATIC modelini tanıtacak. Bu motor, otomobil severlerin artık yakından tanıdığı bir motor. Mercedes’in en son geliştirdiği 2.0 litrelik dizel ünite, 190 beygir güce ve 400 Nm torka sahip. Bu motor araca 8 saniyenin altında bir 0-100 değeri ve 232 km/s son hız verisi kazandırıyor.

Eğer bu motor bana yetmez ben daha çok güç istiyorum diyenlerdenseniz biraz daha beklemeniz gerekecek. Aracın tanıtımından birkaç ay sonra 6 silindirli 3.0 dizel ünite de seçenek listesine eklenecek. Her iki motor seçeneği ile 9 ileri otomatik şanzıman standart olarak gelecek.

Bu sınıf otomobillerle ilgilenen bir çok insanın en çok merak ettiği şey aracın arazi kabiliyeti. Bunun için Mercedes’in çözümü ise basit; Dynamic Select sistemi standart geliyor. Bu sistem sayesinde sürücüler 5 farklı sürüş programından birini seçebilecekler. GLE kökenli sistem aracın şasisini 35 km/s hıza kadar 20mm yükseltiyor. Hızlandıkça normal seviyeye geri dönüyor. Bunun dışında aracın süspansiyon sisteminde 3 farklı seviye daha mevcut. Bu seviyeler ile aracı 35mm daha yükseltebiliyorsunuz.

Mercedes aracı Paris Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkaracak. Satış tarihi olarak ise 2017 yılının başı öngörülüyor.

 

Furkan ALPERGİN

1988 doğumluyum. Uluslararası Ticaret mezunuyum. Kendimi bildim bileli otomobille yatıp kalkan, otomobillerden kopamayan biriyim. Otomobilin, bir ihtiyaçtan ziyade daha çok bir tutku ve bir yaşam tarzı olduğuna inanırım.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Yakacak benzin yok, hayla nasıl uyduruk ekipmanlar ekleyip nasıl bol bol benzin yaktırırım derdindeler. Şunun elektriklisini yapsan ölürmüsün Mercedes. Tabi illa servis ücreti 3000 almak cazip geliyor.

    1. 600.000 TL veripte 3000,4000 TL. servis ücretimi rahatsız etti sizi.Benim altımda bu araç varsa bu ücretler çerez parası olmalı.10 numara 5 yıldız araç yapmışlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu