Haberler

Mercedes Benz ile taşımacılıkta devrim




Mercedes Benz eTruck konsepti, orta-ticari araçların da en yeşilcisinden olabileceğinin bir örneği olarak karşımızda. Standart yükle 200 km menzile sahip olan kamyon, bunu 212 kWh’lık devasa lityum-iyon bataryasına borçlu.

Dışarıdan ilk bakışta oyuncak kamyona benzeyen bu araç, tasarımında Vision Van konseptinden çizgiler taşıyor. Tekerleklerin poyrasına yerleştirilmiş elektrikli motorlar, toplamda 335 HP güç ve 1000 Nm tork üretiyor. Mercedes amaca uygun olarak dizayn edecek ve ihtiyaçlara göre menzil artışı sağlamak için araçlarda ek batarya yuvası olacak.

İç mekanda ise alışageldiğimiz klasik göstergeler yerine iki adet ekran kullanılmış. 12.3 inçlik ekran; navigasyon yönergeleri, aracın hızı, batarya seviyesi gibi bilgileri aktarırken, orta konsoldaki ekrandan, araçla beraber verilen tablet ve kol saatinden teslimatla ilgili bilgiler görülebiliyor.

Elektrik gücüne geçmek, kısa mesafeli taşımalar için emisyonun düşmesi ve daha az gürültü demek. Mercedes Benz, bu teknolojinin önümüzdeki 2020’lerde üretime hazır olabileceğini söylüyor.

Gürkan Baştürk

1994 Bursa doğumluyum. Ege Üniversitesi'nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği okumaktayım. Çok küçük yaşlardan beri araba tutkunuyum. Araba kullanmaya 17 yaşımda 1988 model bir Şahinde başladım, 1998 model bir Ford Fiesta ile devam etmekteyim.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu