Haberler

Mercedes GLE 2019 için hazırlanıyor




Geçtiğimiz yıl makyajlanan ve M-Class‘in yerini alan GLE şimdi ise tamamen yenileniyor. Bol miktarda kamuflajla yol testlerine devam eden yeni GLE’de dikkat çeken ilk nokta ise yerini aldığı otomobile göre farklı bir tasarım diline sahip olacağı. Yeni model ile daha geniş bir GLE ile karşılaşma ihtimalimiz yüksek.

Final aşamasına gelmesine aşağı yukarı 2 yıl süresi bulunan otomobilde geçici olarak takılmış farlar yer almakta. Boyut hakkında yorum yapmak fotoğraflar ve video üzerinden zor olsa da bazı açılardan satışta olan modelden daha küçük gözükmekte. Günümüzde piyasaya yeni giriş yapan otomobillerin neredeyse hiçbiri önceki modele göre daha küçük olarak piyasaya çıkmamakta. GLE’nin boyutlarındaki bu tersine değişiklik enteresan bir tercih olabilir.

Kod adı W167 olacak modelde Mercedes’in yeni geşiltirdiği sıralı 6 motorları da görebileceğiz. Yeni E Class ile birlikte yeni GLE’de kullanılmaya başlanacak motorların detaylarını öğrenmek için maalesef henüz erken. Sıralı 6 düzenine sahip motorların kullanılmaya başlamaları ile Mercedes, V6 motorların kullanımına son verecek.

İç tasarımı hakkında henüz ortaya çıkmış fotoğraf ve video bulunmamakta ancak otomobilin aks mesafesinin uzaması sonucu arka bölümde daha rahat bir yaşam alanı elde edileceği söylenebilir.. Üstteki videoda ise GLE iç mekanında S ve E Class‘a benzer bir şekilde 2 ekrana sahip ön konsol kullanabilir.

Mercedes yeni GLE’yi büyük bir olasılıkla 2019 yılı için hazırlamakta. Bu da tanıtımının 2018 yılında yapılması anlamına geliyor. Yeni GLE’nin çıkışından kısa bir süre sonra GLE Coupe, plug-in hybrid ve AMG seçenekleri de tanıtılmaya başlanacaktır.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu