Haberler

Model S’in bataryası fırladı!




Dünya üzerinde bulunan her otomobil, her an kaza yapma ihtimaline sahiptir. Bu denli kaçınılmaz bir aksaklık, Tesla’nın başına geldiği zaman ise adeta yer yerinden oynuyor. Elbette bizler de karalama kampanyası yürütmemek adına her gördüğümüz olayı haber olarak sizlere sunmak istemiyoruz ancak Hollanda’da gerçekleşen, bir Model S’in ağaca çarptığı ve tazeliğini henüz koruyan kaza, gerçekten bir haber niteliği taşıyor.

Kazanın haber niteliği taşımasının sebebi ise, RTV NH’de otomobilin bataryasının dışarı fırladığının dile getirilmesi. Tesla Model S’de yer alan bataryanın, otomobil ile bütünleşik bir parça olması ve bu parçanın bir anda araçtan koparak uzaklaşması, kazanın ilginçleşmesine sebep oluyor.

Bahsi geçen kazada, otomobilin 53 yaşındaki sürücüsü hayatını kaybederken, Tesla tarafından AutoblogGreen’e haftanın başında verilen demeçte, teknik personelin kaza alanını incelediği belirtildi. Tesla, kurum olarak ölümle sonuçlanan kazadan ötürü son derece üzgün olduklarını dile getirirken; basın mensuplarına kaza ile alakalı bulguların paylaşılacağını bildirdi.

Bu sabah yapılan son açıklamada ise kazanın hala inceleme altında olduğu, ancak bazı bulgulara ulaşıldığı belirtildi. Bu bulgulara göre, otomobilin kaza ile sonuçlanan gezintisi süresince herhangi bir şekilde Autopilot sistemi devreye sokulmamıştı. Kaza esnasında otomobil ağaca çarpmadan hemen önce otomobilin hızının yaklaşık olarak 155 km/sa olduğu belirtiliyor.

 

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. İnternette baktımda, 155 km hızla çarpan bir araba için fazlasıyla sağlam kaldığı görülüyor. Bataryanında belli bir kesimi çarapmanın etkisi ile dağılmış. Aslında saçılmış. Neyse, neden o dar yolda 155 km hız yapmış o önemli. Liducrus modumu deniyordu acep.

  2. Batarya fırlayınca ne oluyor onu anlamadım .Çoğu normal araçtan da o hızlarda bir şeyler fırlıyordur muhtemelen.Araçla bütün olması belki şüphe uyandırabilir ama araç ağır hasar aldıysa şasi de çarpışmanın enerjisi yüzünden burkulmuş olabilir.Bu da doğal.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu