Haberler

Oslo’da bir garip Model X




Björn Nyland, dünyanın en meşhur Tesla sahibi olabilir. Tesla sahibi olan en ünlü kişi olmasa da -ki bu muhtemelen geçtiğimiz günlerde de haberini yaptığımız Will.I.Am olabilir- Nyland, Tesla sahibi olduğu için ünlü olan biri. Otomobil dünyasındaki elektrik harekatının ve markanın yılmaz savunucularından biri olan Nyland, aynı zamanda oldukça yaratıcı videolara imza atan biri. O, Tesla’sının kimi zaman çok çekici bir otomobil olduğunun farkında.

Bu farkındalık Nyland’i, otomobili Model X’i alıp Norveç’in başkenti Oslo’da bulunan ve şehrin ünlü simgelerinden biri olan Aker Brygge’e gitmeye itti. Otomobilin bir kanat gibi yukarı açılan arka kapılarını açıp aracından uzaklaşan Nyland’in başıboş bıraktığı otomobil, kısa sürece inanılmaz derecede ilgi gördü. Öyle ki, yoldan geçenler otomobilin içine göz atabilmek için kalabalıklar oluşturdu. Otomobile göz atmak için yanaşanlardan kimileri, otomobili kurcaladı, içine oturdu ve hatta bagajını bile açıp içine göz atanlar oldu.

Nyland’in çektiği bu videoyu aşağıdan izleyip, Model X’in Falcon Wing, yani “şahin kanadı” kapılarının insanların ilgisini nasıl çektiğine şahitlik edebilirsiniz.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. istanbul da taksim de yapmak lazim bunu. arabadan uzaklasmadan tabi ki. yok vazgectim. arabaya zarar gelmesi ihtimali cok yuksek.

  2. Haber resmini gorunce Optimus Prime degilmi bu dedim. Evet bjornun optimus prime lakabli model x i. Şu an serviste. Bjorna neden servise gittigini sordum. Önce “bazi ufak sorunlar ” diye gecistirdi. Sonra benim uzerimden diger takipcilerde bastirinca, Arabanin ön takimini yani elektrik motoruyla tüm onden çekiş sistemini degistirdiklerini itiraf etti. Bjorn şu an ikame model s 70d kullaniyor. Hemen hemen hergun facebooktan sorusorarim. Canli yayinlarina katilirim..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu