Haberler

Paris Otomobil Fuarı’nda dört yerli model




Bu yıl 115’incisi düzenlenen Uluslararası Paris Otomobil Fuarı‘nda Türkiye rüzgarı esecek. Honda, Toyota, Hyundai ve Fiat, Türkiye’de üretilen modellerini Paris’te sergileyecek.

Honda’nın Kocaeli’deki tesislerinde üretimine başladığı yeni nesil Civic Sedan‘ın Avrupa lansmanı Paris’te yapılacak. 123 milyon TL‘lik yatırımla hayata geçirilen proje, üretildiği platform nedeniyle Honda’nın global ve Avrupa pazarındaki en önemli modeli. 1997’de Civic Sedan’ın 6’ncı nesli ile üretime başlayan Honda, geçen 19 yıl içerisinde dört farklı Civic jenerasyonu üretti. 10’uncu nesli üretilmeye başlanan yeni Civic Sedan’ın 8 Ekim‘de Türkiye’de satışına başlanacak.

Türkiye’de üretilecek Toyota C-HR modelinin seri üretim hali ilk kez Paris’te vitrine çıkacak. Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan markanın C-segmenti crossover modeli C-HR’nin kabini de dahil olmak üzere tüm detayları Paris’te ortaya çıkacak. Hyundai Assan’ın İzmit tesislerinde ürettiği i10‘nun makyajlı versiyonu Avrupalı otomobil severlerin beğenisine sunulacak. i10, modern tasarımı, artan teknolojik ve güvenlik donanımlarıyla öne çıkıyor.

Tofaş ise Bursa’da geliştirip ürettiği Egea-Tipo ailesini tam kadro olarak Paris’te sergileyecek. Avrupa’da beklentilerin üzerinde ilgi gören ve Fiat’ı İtalya’da liderliğe taşıyan Tipo ailesinin, sedan, hatchback ve wagon versiyonları Paris’te vitrine çıkacak.

Emre Girit

2000'li yılların başlarında, henüz çocukken E46 M3 ile başlayan otomobillere olan merakım, zamanla bir tutkuya dönüştü. Halen karakter sahibi otomobilleri yaşamayı ve yaşatmayı, otomobil kullanırken limitleri zorlamayı büyük bir keyifle devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu