Haberler

Porsche 919 ve Panamera ile Londra turu




Porsche, yeni Panamera 4 E-Hybrid‘in tanıtımını çok farklı bir şekilde gerçekleştirdi. Panamera 4 E-Hybrid tanıtımı için yapılan Londra turunu Le Mans yarışı şampiyonu 919 Hybrid ile birlikte gerçekleştirdi.

Park Lane’de başlayan yolculuk Hyde Park Corner, Trafalgar Meydanı, Parlamento Meydanı gibi bilindik noktaları geçtikten sonra London County Hall Hotel’de son buldu. Londra’nın simgelerinden birisi olan “Londra’nın Gözü”nde, yani London Eye isimli dönme dolapta biten tur boyunca 919 Hybrid‘in direksiyonunda Dünya Dayanıklılık Şampiyonu Mark Webber yer aldı.

Porsche’ye göre Panamera 4 E-Hybrid, yarış otomobillerinden edinilen bilgilerin tüketicinin beğenisine sunulmasının en güzel örneklerinden biri. Panamera 4 E-Hybrid’i özel yapan noktalardan birisi ise sahip olduğu güç üniteleri. 2.9 litrelik çift turbolu motordan gelen 330 hp ve 450 Nm torkun üzerine elektirk motorları da eklenince toplam güç 462 hp ve 701 Nm torka ulaşıyor.

4 çeker sisteminin de yardımıyla 0-100 süresi 4.6 saniye olan otomobilin son hızı ise 278 km/s olarak belirtilmiş. Bu değerler ortalama bir sedan için bile hızlıyken, bir hybrid model için inanılmaz.

Evinizde 6 saatten kısa bir sürede şarj edebileceğiniz Panamera’nın E-Hybrid modeli bu şarj ile maksimum 140 km/s yapabilmekte. Sunduğu 50 km’lik menzil ise günlük kullanım için yeterli gözükmekte.

Diğer yanda Porsche 919 ise 2 litrelik turboşarjlı V4 motora sahip. Bu motordan gelen 500 hp’lik güç ile elektrikli motordan gelen 400 hp’lik yardım sayesinde toplam beygir sayısı 900‘e ulaşan otomobilin en ilgi çekici yanı ise bunu yaparken doğaya karşı saygılı olması.

Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak olan otomobilin satış tarihi ise gelecek yılın ilkbaharını göstermekte.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu