Haberler

Renault’dan elektrikli konsept Trezor




Renault‘nun 2016 Paris Otomobil Fuarı kapsamında kullanıcılar ile buluşturduğu konsept model Trezor‘un resmi fotoğrafları ve tüm özellikleri belli oldu.

Renault’nun elektrikli konsept modeli Trezor birlikte markanın tasarım tarihinde yepyeni bir sayfaya tanık oluyoruz. Trezor’un ismindeki “Z” harfi markanın elektrikli modellerinde kullanılan Z.E kanadını temsil edecek.

Trezor’da en dikkat çekici tasarım detayı araca erişim sağlayan kapıların açılış geometrisinde. 2 kapı şeklinde tasarlanan sürücü sütununa erişim tavanın yukarı doğru kaldırılması ile sağlanıyor. Yenilikçi tasarım hatlarını karbon fiber parçalar ile birleştiren Renault geleneksel hatların oldukça ötesinde bir model ortaya çıkarıyor. Renault aracın panoramik cam tavan renk tercihini ise kırmızıdan yana kullanarak tıpkı tasarımda olduğu gibi burada da radikal bir seçeneği kullanmış.

https://www.youtube.com/watch?v=l8L38t3Ch44

Formula E teknolojinde yer alan teknoloji ile birlikte geliştirilecek olan motor ile birlikte 2 adet batarya Trezor’da yer alacak. Otomobilin ağırlığı ise 1.600 kg olarak belirlenmiş.Trezor elektrikli motoru ile 350 beygir güç ve 380 nm tork değerine sahip olacak. Otomobilin 0’dan 100’e hızlanma zamanı ise 4 saniyenin altında olması bekleniyor. Tamamen otonom sürüş yeteneği ile birlikte gelecek olan Trezor’da on konsolda dış tasarım hatları kadar fütüristik hatlara sahip. Aracın merkezinde konumlandırılan büyük multimedya paneli ve teknolojik konsol, kullanıcısını bir hayli tatmin edeceğe benziyor.  Trezor’da yer alacak olan multimedya ekran OLED teknolojisi ile birlikte sunulacak ve Corning Gorilla Glass tarafından korunacak. Renault’un otonom teknolojisi (hands-off/eyes-off) ile birlikte aracın 2020‘nin ardından üretime geçmesi bekleniyor.

Berke Çoban

Piri Reis Üniversitesinde Gemi Mühendisliği okumaya çalışan bir PETROLHEAD

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Laurens van den Acker yine ustalığını konuşturmuş. Yıllar önce Dezir ile başlayan tasarım dili Trezor ile devam edecek. Bayıldım.

  2. Tam bir şaheser. Renault Trezor ile büyük sükse yaptı keşke bu tasarımı ve konsepti Renault seri üretime geçirse inanılmaz olur. Renault malesef Trezor’u hiçbir zaman üretmeyecek

  3. Eskiden viper diye bi dizi vardi onda gri bi viper vardi hatırlar mısınız aynı ona benzetmişler. Renault Ferrari’nin jantındaki bijon olur ancak. Renault Ferrari’nin logosundaki kaliteyi bile taklit edemez. Gayet güzel bir konsept zaten nasıl olsa üretilmeyecek

  4. Bir de konsept otomobile bakıp ferrari gibi maşallah diyenler var o ayrı bir olay. Bu konsepti tüm firmalr yapar, her firmanın böyle süpersonik konsepti vardır. mühim olan konsept gibi görünen araçları seri üretimle gerçekçi şartlara dayanacak şekilde üretmek. işte bu yüzden ferrari ve lamborghini mühendislik harikasıdır.

  5. Ne alaka ikisinin kulvarlari farklı zaten birisi sadece spor otomobil yapıyor belli bir kesime hitab eden. Diğeri ise herkesin alıp binebileceği araçlar yapıyor. Bu demek değil ki renault ferrari kalitesinde araç yapamaz. Formula 1 de renault a bakarsan şampiyonlukları olduğunu göreceksin. Ayrıca renault sport adında spor modelleri geliştiren arge çalışmaları yapan bir bölümü var. Kısaca kaliteli spor otomobil yapacak bilgi birikim teknoloji tecrübe ellerinde var. Hiçbir şey üretmeyen ülkemizde eleştiri üretmek son zamanların modası galiba

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu