Haberler

Son üretilen “İlk” nesil Porsche Panamera




İlk neslin son üretilen Panamera’sı, Leipzig, Almanya’daki üretim bandından indi. Mavi bir GTS olan otomobilin sahip olduğu üretim numarası ise 164,503 oldu.

Nisan 2009’da üretimine başlanan Panamera, piyasaya çıkışıyla beraber çok tartışılan bir otomobil haline geldi. Panamera’dan 6 yıl önce çıkan Cayenne’in de aynı tepkilere maruz kaldığını hatırlatmakta fayda var. Porsche severler, markanın sahip olduğu spor ruhu kaybedeceğinden endişelenseler de, ilerleyen yıllar bunun tam aksini gösterdi. Dahası lüks sedan modeli yenilenme operasyonu ile daha keskin ve çekici hatlara kavuştu.

Çin ve ABD pazarlarında Panamera ve Cayenne modelleri ile iddialı satış rakamları yakalayan firmanın özellikle Çin’de 911’den daha çok bu iki model ile tanındığı bilinmekte.

Gövde panellerinin büyük bir kısmı Volkswagen’in Hanover tesislerinde üretilen Panamera’nın üretimi ise Leipzig’te yapılmakta. İkinci nesil ise Cayenne ve Macan ile beraber tek bir noktada üretilmeye başlanacak.

Panamera’nın yenilik operasyonu tasarımla sınırlı kalmayıp görülmeyen yerlerde de değişikliklere gidildi. Otomobil MSB platformunu kullanan ilk birkaç model arasında yerini almış durumda. Porsche, Panamera ile beraber yeni çift turbolu V8 motorların da tanıtımını yapmıştı.

İlk Panamera’nın en çok eleştirilen noktası tasarım diliydi. Yeni model ile beraber bu durumu tamamen değiştiren Panamera’da genel tasarım eski modeli andırsa da tek benzerlikleri bununla sınırlı kalmakta. Özellikle 3 parçaya sahip olan spoyler enteresan detaylar arasında.

Ekimde Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtmı yapılacak yeni Panamera, 2017’nin sonuna doğru satışa çıkacak.

2016-Porsche-Panamera-GTS-Rolls-off-the-Line

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu