Haberler

Tesla Model S Florida’da kaza yaptı




Ağustos ayında Lighthouse Point, Florida’ da yaşanan kazada, Tesla Model S sürücüsü otomobili spor salonunun önüne park ederken aniden otomobil ileri atılıyor ve duvara çarpıyor. Olayda spor salonunun camları parçalanırken sürücünün yara almadan kazayı atlatması ise oldukça sevindirici.

Kazadan sonra araç sahibi, “Otomobil kendi kendine hareket etti.” iddiasında bulunurken, Tesla aracın bilgisayar sistemindeki verileri inceleyerek, “Kaza esnasında sürücü tarafından aracın gaz pedalına baskı uygulanmış.” şeklinde savunmada bulundu. Bu iddialardan sonra araç sahibi, “Üzülerek söylüyorum ki, Tesla olayı çözmek için benimle konuşmak için bile isteksiz davrandı ve sadece aracın bilgisayarındaki verilere güvenerek sürücüyü suçladılar.” şeklinde açıklama yaptı. Hatırlatmak gerekirse, haziran ayında California’da  Tesla Model X’ le yaşanan kazada da benzer durum meydana gelmişti.

Ulusal Otoyol Ulaştırma Güvenliği İdaresi’ nin yaptığı araştırmaya göre, Amerika’da her yıl sürücünün fren yerine gaz pedalına basması sonucu meydana gelen 16.000 adet kaza var. Sadece bu araştırmanın verilerine bakacak olursak bile Tesla aslında haksız da değil.

ANIL BULUT

Trakya Üniversitesinde Mak Müh okumaktayım.1997'de arka koltukta dikilerek babamı gözlemlemek, ne olduğunu anlamakla başladı bu tutku.Şimdilerde ise kendi aracım olan Opel Corsa ile şoför koltuğunda devam ediyor:)

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Aynen benimde. Bin kere dedim bana otomatik almayın diye söyleniyordu. 😀

  2. İçinden kadın çıkınca eminim ki gaza basmıştır fren yerine dedim. Klasik kadın. Kimse gocunmasın. İstisnalar gelip de burada bu tarz yorum yapanları aforoz etmesin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu