Haberler

Türk tasarımcıdan Apple Car konsepti




Türk tasarımcı Ali Çam tarafından geliştirilen Apple Car konsepti, Apple’ın 100. yılı olan 2076 yılı için düşünülüyor. Tasarımsal olarak oldukça dikkat çeken konsept model, bilimkurgu filmlerini aratmayacak kadar fütüristik detaylara sahip.

Apple Car 2076 projesi, 100 yıl sonrasının Apple tasarım felsefesi ve bu felsefenin araç tasarım sektörüne nasıl etki edeceğin vizyonunu bir tasarımcı gözüyle ortaya koyuyor. Projenin tasarım hatları, tamamen sadelik ve minimalizm üzerine yoğunlaşmış bir kalıpta şekilleniyor. Türk tasarımcı Ali Çam, Apple’ın 2026 yılından itibaren şu anki araç tasarım dilinden bir hayli uzaklaşarak, keskin ve sert köşelere yönelmeye başlayacağı görüşünde. Apple Car 2076 projesi de bu senaryo üzerinden yola çıkılarak tasarlanmış bir şekilde karşımızda duruyor.

Konsept araçta tüm camlar akıllı cam teknolojisi ile kaplanmış bir şekilde tasarlanmış. Akıllı cam teknolojisi ile beraber camlar istenilen şeffaflığa geçiş yapabiliyor. Aracın yan koltukları ve tavana doğru uzanan noktaları kapasitif dokunmatik ekranlar ile kaplanmış. Aracın ve diğer bilgilerin akışları bu ekranlardan sağlanıyor ve bütün fonksiyonlar Siri sesli komut sistemi ile yönlendirebiliyor.

Konsept 2076 projesinde hiçbir şekilde motor sistemi kullanılmıyor. Aracın ilerlemesi tamamen manyetik alan etkisiyle (maglev/magnetic levitation) sağlanıyor. Araç içine erişim ise Touch ID (parmak izi tanıma sistemi) ile sağlanıyor. Yakın gelecekte bu türde tasarımları yollarda görmek pek mümkün olmasa da hızla gelişmekte olan teknoloji ile beraber uzun vadede geleceğin ulaşım araçlarının böyle olmaması için hiçbir neden yok.

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. saçma bir haber olmuş Apple Car 2076 olacağını nereden bildiniz daha olacak mı o şüpheli :))

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu