Haberler

Yeni Nesil BMW C EVOLUTION




Günden güne gelişen elektrikli araç teknolojileriyle birlikte, son yıllarda motosiklet firmaları da bu konu ile ilgilenmeye başladılar. Özellikle BMW bu konuyu ciddiye alan markalardan biri. 2010 yılında EICMA fuarında sadece bir konsept olarak tanıttığı elektrikli scooter, herkesin ilgisini çekmeyi başarmıştı. Ben de elektriğe ilgimden dolayı bu scooterı araştırmış, pek bir bilgiye ulaşamamıştım. 2014 yılında sessizliğini bozan BMW, 1. nesil BMW C EVOLUTION modelini piyasaya sürdü. Bu model her ne kadar beni büyülese de, kuru ağırlığı (285 kg) ve menziliyle (100 km) herkesi biraz düşündürmüştü.

bmw-c-evolution-09

BMW’nin gelişen elektrik teknolojisiyle bu konuya cevabı gecikmedi ve 2. nesil elektrikli scooterını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Edindiğim bilgilere göre 2 yeni modelin tanıtımı gerçekleşecek. İlk model şuan halihazırda satılan C EVOLUTION modeline göre 11 beygir daha güçlü, 160 km menzile sahip ve eski modele göre 10 kg kadar daha hafif. C EVOLUTION bu gelişmeleri yeni BMW i3‘ten alınan bataryalarına borçlu. Aynı zamanda motosikletin son hızı da 120 km/s’den 129 km/s’ye çıkmış durumda. Diğer model ise A1 ehliyete sahip sürücülerin kullanması için kısıtlı beygir gücüne (15 hp) ve şuan satılan modelle aynı menzile (100km) sahip.

bmw-c-evolution-images-01

BMW, tanıtımın tam olarak ne zaman ve nerede olacağını açıklamasa da 2016 yılı bitmeden bu 2 yeni modelin lansmanının yapılacağını tahmin ediyoruz. Fiyat ise merak uyandıran başka bir konu.

 

Aytek Akakça

1992 İstanbul doğumluyum. Elektrik mühendisiyim. Çocukluğumdan beri babam sayesinde başlayan 2 teker ilgim, üniversite yıllarımda Altın Elbiseli Adam adlı YouTube kanalı sayesinde ilk motorumu almamla zirveye ulaşmış durumda. Motor ve bisiklet sporlarını yakından takip etmekteyim. Tam bir doğa aşığıyım. Şuan ise ilk başta severek takip ettiğim Otopark ailesinde haber çevirmenliği yapmakta ve bilgim dahilinde motosiklet incelemelerine yardım etmekteyim.

İlgili Makaleler

4 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu