Haberler

Yeni Opel Ampera-e Paris’te görücüye çıkacak




Opel, bu sene geçtiğimiz aylarda Almanya’da tanıtılan yeni Ampera-e elektrikli hatchback modelinin Paris Otomobil Fuarı’ndaki standlarında olacağını doğruladı.

Chevrolet Bolt EV tabanlı olacak Ampera-e, Opel grubunun 2020 tarihine kadar çıkarmayı planladığı 29 otomobilden biri olacak. Otomobilin hangi pazarlarda satılacağı henüz belli değil; örneğin Avrupa’da satılacağı doğrulanırken İngiltere’de satılıp satılmayacağı henüz bilinmiyor.

Ampera-e, boyutları göz önünde bulundurulduğunda Corsa ile Astra arasında kalıyor. 200 beygir gücü ve 360 Nm tork ön tekerlere iletiliyor ve Ampera-e 0’dan 100 km/s hıza 7 saniyede çıkıyor. Otomobilin son hızı ise 146 km/s.

Opel, Ampera-e’nin menzilinin çoğu elektrikli otomobilden daha fazla olacağını belirtiyor. Neredeyse aynı otomobil olan Bolt EV, 320 km menzile sahip ve 30 dakikalık hızlı şarj ile 145 km daha gidiyor. Rakiplerinden Nissan Leaf ise daha büyük (30 kWh) bataryasıyla 250 km menzil sunuyor.

carpixel.net-2016-opel-ampera-e-38745-wide

Bazı elektrikli otomobillerde pillerin yerleşimi yüzünden kabin alanı daralıyor. Ampera-e’nin bataryalarının otomobilin tabanına yerleştirilmesiyle kabin alanının azalmasının önüne geçilmiş. Bagaj hacmininse, kesin olmamakla beraber, Bolt gibi 480 litre civarında olması bekleniyor.

Opel grubunun CEO’su Dr. Karl-Thomas Neumann Ampera-e ile ilgili “Elektrikli otomobiller, iklimlerin değişikliklerini önleme ve emisyonların düşürülmesi konusunda büyük potansiyele sahipler. Yüksek fiyat ve kısa menzilin tüketiciler ile elektrikli otomobiller arasına çektiği seti Ampera-e yıkacak.” diyor.

Ampera-e’nin fiyatı bilinmiyor, Chevrolet Bolt’un Amerika fiyatı ise $37,500 olacak. Aynı parayla BMW 3 Serisi ya da martta tanıtılacak Tesla Model 3 alınabiliyor.

 

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Sanırım menzil için bayağı kasmışlar 0-100 7 sn az gibi geldi kısmışlar onu belli

  2. valla iki sene içinde tesla model 3 geliyor.. 35bin doları volta, opele gömmez kimse, model 3 alır devam eder..

    elektrikli araba diye hala 20 sene öncenin “aykırı” tasarımlarını çakmaya çalışıyorlar.. bak tesla elektrikli araba yapıyorum diye saçmalamıyor, insan evladı gibi bindiğinde arabaya bindiğini hissettirecek arabalar geliştiriyor..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu