FeaturedHaberler

2017 Formula 1 sezonu pilot pazarı: Kim nerede?




Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 2016 sezonunun bitimine yalnızca 5 yarış kaldı. 21 yarışlık sezonun bitimi ile beraber birçok pilotun takımlarıyla olan anlaşmaları da sona erecek. 2017 sezonunda büyük ölçüde yenilenmiş bir Formula 1 pilot kadrosu görmemiz yüksek ihtimal.

Bu yazımızda Formula 1’in yeni sezonunda koltuğu garantileyen isimleri ve boş koltuklara oturması muhtemel pilotları derledik. Bakalım F1’in 2017 sezonunda kim nerede olacak?

mercedes-w07

Mercedes GP

Lewis Hamilton – Nico Rosberg

Formula 1’in 3 dünya şampiyonluğuna sahip pilotu Lewis Hamilton’un uzun süreli bir anlaşması bulunuyor. Şuanda şampiyonada lider olan takım arkadaşı Nico Rosberg ise Temmuz ayında 2 yıllık yeni bir kontrat imzaladı. Rosberg sözleşme yenilemeden önce takımın ikinci pilotunun Pascal Wehrein olabileceği konuşulmaktaydı, ancak gümüş ok en azından 2019 sezonuna kadar ana pilot kadrosunu değiştirmeyecek gibi gözüküyor.

ferrari-f2016

Ferrari

Sebastian Vettel – Kimi Raikkonen

Geçtiğimiz sezon Red Bull’dan Ferrari’ye transfer olan Sebastian Vettel önümüzdeki sezon da İtalyan ekibinin birinci pilotu olarak yer alacak. Takımın tecrübeli pilotu Kimi Raikkonen ise sözleşmesini 1 yıl daha yenileyerek iyiden iyiye yayılan emeklilik söylentilerine en azından şimdilik bir virgül attı.

reb-bull-rbr12

Red Bull Racing

Daniel Ricciardo – Max Verstappen

Sezonun ilk yarışlarında Toro Rosso’da yarışan fakat daha sonra başarısından ötürü Daniil Kvyat ile takas edilen Max Verstappen’in uzun süreli bir anlaşması bulunuyor. Daniel Ricciardo ise Ferrari söylentilerine rağmen geçtiğimiz aylarda sözleşmesini iki yıl daha uzattı.

mclaren-honda-2016

McLaren Honda

Fernando Alonso – Stoffel Vandoorne

Geçtiğimiz sezon Honda motoruna geçmesiyle beraber büyük bir hezimet yaşayan ve şampiyonayı 9. sırada tamamlayan McLaren’de bu sezon işler yoluna girmeye başladı. Gelecek sezonda İspanyol pilot Fernando Alonso ile yola devam edecek olan takım, Formula 1’e 1 sezon ara verdiğini açıklayan Jenson Button’un yerine test pilotu Stoffel Vandoorne’u deneyecek.

williams-2016

Williams

TBA – TBA

Sezona iyi başlayıp büyük bir düşüşe geçen Williams’ta sular durulmuyor. Takımın tecrübeli pilotu Felipe Massa geçtiğimiz haftalarda sporu resmen bırakacağını açıkladı. Valtteri Bottas ise Willams ile halen sözleşme yenilemedi. Taraflar arasında sorunun ne olduğu bilinmiyor ama Williams elini çabuk tutmazsa Bottas’ı elinden kaptırabilir.

Birleşik Krallık merkezli takımda Felipe Massa’nın koltuğuna bu sezon F3 şampiyonu olmasına kesin gözüyle bakılan genç pilot Lance Stroll’un oturmasına kesin gözüyle bakılıyor. Eğer Bottas ile sözleşme yenilenemezse ikinci koltuk için en büyük alternatif Pascal Wehrlein gibi gözüküyor.

force-india-2016

Force India

Nico Hulkenberg – Sergio Perez

Bu sezon büyük bir yükseliş yaşayan Force India pilot pazarlıklarını en erken bitiren takımlar arasında yer alıyor. Nico Hulkenberg geçtiğimiz yıl imzaladığı 2 yıllık sözleşme ile önümüzdeki sezon Hint takımında yarışmayı garantiledi. Adı Ferrari ile anılan Sergio Perez ise geçtiğimiz günlerde 2017 sezonu için sözleşme yenilediğini duyurdu.

toro rosso-str12

Toro Rosso

Carlos Sainz Jr. – TBA

Bu sezonun başında üst sıralarda yer alan fakat 2015 Ferrari motorunun da etkisi ile gerilere düşen Toro Rosso önümüzdeki sezonda çıkış aramaya çalışacak. Takımın İspanyol pilotu Carlos Sainz Jr. sözleşmesindeki opsiyon hakkını kullanarak İtalyan ekibinde yarışmaya devam edecek.

Sezon başında adı kazalar ile anılan ve Red Bull’dan Toro Rosso’ya alınan Daniil Kvyat’ın durumu ise belirsiz. Kvyat her ne kadar gelecek sezonda koltuğunu garantilemeye çalışsa da Toro Rosso’nun Pierre Gasly gibi genç yetenekler üzerinde çalıştığı da biliniyor.

haas-vf01

Haas

TBA – TBA

Amerika’nın Formula 1’deki takım hasretine son veren Haas, ilk sezonunda sağlam temeller üzerine oturtmaya çalışıyor. Pilot seçimini tatile kadar ertelemeyi tercih eden takım görünüşe göre bu konuda acele etmeyecek.

Bu sezon iyi bir performans gösteren ve takımının kazandığı bütün puanların sahibi olan Romain Grosjean’ın yeni sezonda devam etmesi bekleniyor. Ferrari destekli olarak yarışan Esteban Gutierrez’in koltuğu ise takım arkadaşı kadar sağlam değil. Özellikle sürüş tarzından ötürü sıkça eleştirilen ve bu sezon hiç puan alamayan Gutierrez’in yerine önümüzdeki sezonda bir Amerikan pilotun yarışması bekleniyor.

renault-rs16

Renault

TBA – TBA

Lotus’u 1 pound gibi sembolik bir fiyata satın alıp Formula 1’e tekrar geri dönen Renault, Enstone kökenli takımın devir işlemlerinin uzamasından ötürü bu sezon için gerekli çalışmaları yapamadı. Şasi ve motor uyumsuzluğu nedeniyle bu sezon oldukça geri planda kalan takım gelecek sezon için lider pilot arayışında.

Sezona Kevin Magnussen ve Jolyon Palmer ikilisi ile başlayan takımda bir pilotun gitmesine kesin gözüyle bakılıyor. Magnussen bu sezon takım arkadaşından genel olarak üstün olduğu için gidecek isim muhtemelen Palmer olacak. Takımın büyük desteklerde bulunduğu Esteban Ocon ise Manor’da geçirdiği çaylak sezonunun ardından efsane ekip ile yeni sezonda yarışma şansı bulabilir. Ayrıca her ne kadar sözleşmesini yenilemiş olsa da takım tarafından Carlos Sainz Jr.’ın da istendiği biliniyor.

manor-mrt05

Manor Racing

TBA – TBA

2014 sezonunun sonunda iflas eden ve geçtiğimiz sezon güç bela geri dönmeyi başaran Manor, Mercedes ile yaptığı anlaşmanın meyvesini toplamaya başladı. Sezona Mercedes destekli Pascal Wehrlein ve Endonezya hükümetini arkasına alan Rio Haryanto ikilisi ile başlayan takımda Haryanto’nun yerine Mercedes-Renault destekli Esteban Ocon yarışıyor.

Puan almayı başaran Wehrlein ile devam edilmek istense de İngiliz ekibin paralı pilot isteği bilinen bir durum. 2017’de Ocon’un yerine Pastor Maldonado ya da Jordan King gibi büyük sponsorlara sahip pilotları görebilmemiz mümkün. Ayrıca Rio Haryanto da yeterli finansal desteği bulursa takıma geri dönebilir.

sauber-2016

Sauber

TBA – TBA

İsviçre merkezli takım bu sezon içerisinde mali problemler nedeniyle zor günler geçirdi. Aracını geliştiremeyen ve rakiplerinin bir hayli gerisinde kalan Sauber yeni sahibi Longbow Finance ile beraber daha dikkatli adımlar atmak istiyor.

Takım önümüzdeki sezonda güçlü sponsorlara sahip Marcus Ericsson ile devam etmek istiyor, fakat İsveçli pilot her seferinde başka seçenekleri de göz önünde bulundurduğunu ifade ediyor. Sauber’in ikinci pilotu Felipe Nasr’ın durumu ise henüz belli değil.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu