Haberler

Ortadan motorlu Hyundai Ring’e çıktı




Hyundai’nin performanslı otomobillerinin yaratıcısı olan Hyundai N Departmanı, çalışmalarına Nürburgring‘de devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda RM16 N konsepti ile Güney Kore’deki Busan Fuarı’nda karşımıza çıkan Hyundai, arkadan motorlu konseptiyle otomobil tutkunlarını etkilemeyi başarmıştı. Konseptin tanıtımından sonra ”RM16 N üretime geçecek mi?” sorusu çokça sorulmuş ve N Departmanı’nın patronu Albert Biermann tarafından bazı ipuçları verilmişti. Biermann’a göre Hyundai, i30 N modelinin yanında 2 performanslı model daha üretecekti.

hyundai-rm16

Geçtiğimiz günlerde Nürburgring’de objektiflere yansıyan görüntüler ise Biermann’ın sözlerini adeta doğruladı. Veloster altyapısına sahip RM16 N, kamuflajlı halde kameralara yakalandı.

hyundai-rm16-n-spy-pics-1

RM16 N konsepti 2.0 litrelik 4 silindirli motorla tanıtılmıştı. Elektrik kompresör ve turbo desteği ile 295 beygir gücünde olan bu motor, 6 ileri manuel şanzımana ve elektronik kilitli diferansiyele sahipti.

Seri üretime geçecek olan otomobilin özellikleri ise şu an bilinmiyor ancak Hyundai, konsepte sadık kalarak bir üretim gerçekleştirirse hot-hatch sınıfında işler kızışacak.

Resim kaynağı: tr.motor1.com

Emrullah TEKGÖZ

1994'te doğdum. Atılım Üniversitesi İşletme (İngilizce) okumaktayım. Otomobil tutkum hayatımda her zaman büyük yeri olan AE101'in efsanevi mekanik tınısıyla başladı, E46 320i ve E39 540i ile bu tutku yerini aşka bıraktı. Bu aşk atmosferik Avensis 3 FL ile devam etmekte.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Hyundai performans departmanı sanırım sadece nurburgring de gazlama için çalışıyor. Yeni bir araç tanıttiklari yok. Güya Paris de i30N de tanıtılacak ti ama ses seda çıkmadı.

  2. Aylardır bekliyorum Hyundai’nin yeni model filan tanıttığı yok. Hyundai’den yeni modelle ilgili ne ses var nede seda. Hyundai N performans departmanı sanırım aracı sadece gazlamak için yapmışlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu