FeaturedHaberler

Fiat Egea EuroNCAP’ten sınıfta kaldı




Fiat’ın ülkemizde tasarlanıp üretilip dünyaya satılan modeli Egea (yurtdışında Tipo), EuroNCAP güvenlik testinden standart donanımla 3 yıldız; güvenlik paketiyle 4 yıldız aldı.

Testlerde iki farklı araç kullanıldı. İlk test aracı standart güvenlik ekipmanlarını içerirken, diğeri opsiyonel olarak alınabilen güvenlik ekipmanlarını barındırıyor. İki sonuca da EuroNCAP’in resmi sitesinden ulaşabilmek mümkün.

Tipo’nun güvenlik opsiyonları içeren versiyonunda kaza riskini azaltmak için Çarpışma Uyarı Sistemi ve Çarpışma Önleme Sistemi bulunurken, herhangi bir ekstra hava yastığı bulunmuyor.

EuroNCAP Genel Sekreteri Michael van Ratingen konu hakkında “Tipo pazarda daha ucuza daha fonksiyonel bir otomobil sahibi olabilmek için konumlandırıldı. Ancak pazardaki diğer dişli rakipleri düşünüldüğünde, müşteriler satın alırken güvenlik paketini mutlaka göz önünde bulundurmalı” yorumunda bulundu.

Egea’nın EuroNCAP sonuçlarını daha detaylı incelemek için buraya; sitemizde yer alan Egea 1.4 Fire Urban testi için ise buraya bakabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=0GA6qwVy5sQ

euroncap-fiat-tipo-underperforms-1 euroncap-fiat-tipo-underperforms-2 euroncap-fiat-tipo-underperforms-3 euroncap-fiat-tipo-underperforms-4 euroncap-fiat-tipo-underperforms-5 euroncap-fiat-tipo-underperforms-6 euroncap-fiat-tipo-underperforms-7 euroncap-fiat-tipo-underperforms-8

 

Gürkan Baştürk

1994 Bursa doğumluyum. Ege Üniversitesi'nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği okumaktayım. Çok küçük yaşlardan beri araba tutkunuyum. Araba kullanmaya 17 yaşımda 1988 model bir Şahinde başladım, 1998 model bir Ford Fiesta ile devam etmekteyim.

İlgili Makaleler

35 Yorum

  1. Arkadaşlar mesajlarım çok uzun diye linklerini atıyorum bir daha uğraşamam. 🙂
    https://www.otopark.com/forum/threads/egea-hatchback-tipo-euro-ncap.1485/#post-20593
    https://www.otopark.com/forum/threads/fiat-egea-hb-çarpışma-testi.1484/page-2#post-21006

    Koltukları su koyvermezse IIHS'den daha yüksek puanlarla sürpriz yapabilir diye düşünüyorum. Çünkü yolcu kabini deformasyon düzeyi gayet iyi. Small overlap filan sürpriz yaptırabilir =)

  2. fiat kalitesi konustu iste 🙂 eski tipodan hallice diye binecek vatandas ne olsun. ucuz araba nihayetinde

  3. 3-4 yıldızı sınıfta kalmak diye Ncap yorumlamazken burasının yorumlaması komik…

    1. Yıldızı bir kenara bırakın artık. %60’lık çocuk koruma oranı rezalet olması için yeterlidir. Hangi aklı başında insan çocuğunu bu arabaya bindirir?

  4. bu arabaya 3-4 yıldıza iyi diyorsanız alın tepe tepe binin kaza yapıp ölürseniz iyi gene ama sakat falan kalırsanızda olsun ama 3-4 yıldız almış ezber bozan sedan nede olsadersiniz . Honda jazz bile 5 yıldız aldı hatırlatırım canımızı sokakta bulmadık biz aynı paraya 5 yıldızlık araba almak var.

  5. İstermisin buda 500x gibi euro n cap ten 4 yildiz alip iihs den top safety pick alsın 😉

    1. 500x'in 4 yıldız alma sebebi otonom koruma sistemlerinin eksikliği. Koruma oranları gayet iyi. Ezbere yorum yapmayın artık. IIHS ise otonom koruma sistemlerine o kadar ağırlık vermediği için Top safety Pick + ödülünü vermiş. Aracın Ncap ve IIHS sonuçları son derece benzer. Açıp incelemek çok mu zor? Çoluk çocuğu siteye doldurmuşlar. Bir de bunlarla uğraşıyoruz.

  6. ali_tremonti demiş ki:

    İstermisin buda 500x gibi euro n cap ten 4 yildiz alip iihs den top safety pick alsın ;)Hepsini görüntüle…

    Ben hala senin testini bekliyorum

  7. Gerek kalmadi benim teste yazdim ya sohbet teki baslikta 😀

  8. Çarpışma testlerinden aslında çok da kötü puanlar almamış, detaylarına bakınca kötü aldığı az yer var fakat güvenlik donanımları(çarpışma önleme vs) eksik olduğu için puanı o kategoride baya düşük. Ülkemizde zaten bu donanımların fiyatları yüzünden öteki araçlarda pek rağbet görmediğini göz önünde bulundurursak o kadar da kötü değil derim.

    1. %60'lık çocuk koruma oranı rezalet olması için yeterlidir. Hangi aklı başında insan çocuğunu bu arabaya bindirir?

  9. şu and ın ünlü testinde repliği geçen 55 .000 tl degıl 70.000 tl lik hissettiyor dedıgı araç buydu dimi? bence 55.000 lik degıl 35.000 bile hissettirmıyor şu saaten sonra..

  10. Beyler yalniz 500x de ayni puani aldi niye kimde 100+k istenen bi araba hakkinda boyle konusmadi

    1. Aynı puan mı? Ne kadar düz mantık yorumlar yapıyorsunuz. Yıldıza bakmak anlamsız. Detaylara bakmanız lazım. Yetişkin, çocuk ve yaya koruma oranları: Fiat 500x = %86 – %85 – %74 Fiat Tipo = %82 – %60 – %62 Arada ciddi fark var.

  11. Baris Ileriye demiş ki:

    500x'in 4 yıldız alma sebebi otonom koruma sistemlerinin eksikliği. Koruma oranları gayet iyi. Ezbere yorum yapmayın artık. IIHS ise otonom koruma sistemlerine o kadar ağırlık vermediği için Top safety Pick + ödülünü vermiş. Aracın Ncap ve IIHS sonuçları son derece benzer. Açıp incelemek çok mu zor? Çoluk çocuğu siteye doldurmuşlar. Bir de bunlarla uğraşıyoruz.Hepsini görüntüle…

    Fiat markası bir araca sallamak için her daim yer arayan bir kitle vardı. Detayları çok ilgilendirmez. Bırakın bir içlerini döküp rahatlasınlar. Azıcık aklıselim insanlar detaylı raporları okur zaten. Egea'nın IIHS testleri de Dodge markasıyla yapılır yakında. Toparlanması gereken yerleri yok mu, tabii ki var. Ama millet gömüyor büyük bir zevkle. Bırakınız gömsünler.

  12. berkertekin demiş ki:

    Fiat markası bir araca sallamak için her daim yer arayan bir kitle vardı. Detayları çok ilgilendirmez. Bırakın bir içlerini döküp rahatlasınlar. Azıcık aklıselim insanlar detaylı raporları okur zaten. Egea'nın IIHS testleri de Dodge markasıyla yapılır yakında. Toparlanması gereken yerleri yok mu, tabii ki var. Ama millet gömüyor büyük bir zevkle. Bırakınız gömsünler.Hepsini görüntüle…

    Ha aklinla bin yaşa mesela bende fransizlar icin vuracak yer ariyorum 😀

  13. Fiat Egea bence bu çarpışma testine girmesi bile saygı değer bir hareket. Renault sümbül çarpışma testine girmeye tenezzül bile etmiyor. Fiat ve Tofaş inanıyorum bunun üzerine gider iyi sonuçları makyajıyla birlikte görürüz

  14. Bizim halkımız ne kadar önyargılı. Herşeye bu kadar önyargıyla yaklaşmayın arkadaşlar. Daha ne olacaktı ki sanki standart paket 3, güvenlik paketiyle de 4 yıldız almış ee daha ne olsun. EuroNCAP'te bence Egea hatchback kendini ispatlamıştır ve gayette başarılı bir sonuç almıştır siz ne derseniz deyin. Egea'nın aldığı notu Audi, BMW, Mercedes filan alsa hepiniz o markaları yine de yere göğe sığdıramazsınız kötü sonuç aldığı halde savunmaya kalkarsınız ama Fiat olduğu için yerden yere vururyorsunuz. Araştırın Audi, BMW, Mercedes'in Egea'dan daha kötü güvenlik sonuçlarına imza attığını görürsünüz

  15. Sene 1999 Ford Ka 3 yıldız.Sene 2000 küsür Renault Clio 4 yıldız.Sene 2003 küsür Renault Laguna 5 yıldız.Biraz daha çalışmalısın Egea kusura bakma, takdire değer şu var Linea'nın çarpışma testini dahi göremezken seninkin de kayda değer bir değerlendirme gelmiş.Yani standart testlere sokup ortalama değerler alabilir hale gelmişsin.Bu sebepten bu gelişmeyi kutluyorum ama yine de daha güvenli olması için bir kere makyajlanması ya da kasa değiştirmesi gerekiyor.

  16. Ncapten kotu skor almasi mustang arayisima nokta koydu, hangi marka olursa olsun dusuk aldiysa uzak dururum, bence siz bmw mercedes audi kullanicilarina karsi onyargilisiniz 🙂 herkes koru korune fanatik degil ki guvenlik konusunda sinifta kalmis bir modeli savunsun. Ayrica robotun mesaj yazip yorum yapmasi da ilginc, kimin trollu acaba..

  17. inzfatih demiş ki:

    Ncapten kotu skor almasi mustang arayisima nokta koydu, hangi marka olursa olsun dusuk aldiysa uzak dururum, bence siz bmw mercedes audi kullanicilarina karsi onyargilisiniz 🙂 herkes koru korune fanatik degil ki guvenlik konusunda sinifta kalmis bir modeli savunsun. Ayrica robotun mesaj yazip yorum yapmasi da ilginc, kimin trollu acaba..Hepsini görüntüle…

    Robot anasayfadaki yorumları taşıyor başlık altına yazılanları

    Tapatalk kullanılarak Tapatalk aracılığıyla gönderildi

  18. DuzboruDownpipe demiş ki:

    Robot anasayfadaki yorumları taşıyor başlık altına yazılanları

    Tapatalk kullanılarak Tapatalk aracılığıyla gönderildiHepsini görüntüle…

    haha bu da iyiymis 😀 dedim yapay zeka programla mi tartisiyorum yoksa yonetimden biri beni mi trolledi 🙂

  19. Şimdi bu arkadaşlar;''Audi gerçeği var, mercedes de neymiş yok efendim bmw yi de solladı…'' diyen zihniyeti görür gibi oldum, 400 bin tl ort ile satılan AUDI Q7 4 yıldız alıyorken parasını sonuna kadar hakediyor da, bu testten böyle bir sonuç alan ve mütevazi, fiyat-donanım-yakıt ve kullanım amacına göre makul hatta kaliteli olarak değerlendirilebilir bir otomobil için mi bu çıkış??

  20. VW, Renault, Peugeot, Opel nasıl atılım yapıyorsa Fiat'ın içinden gelen bilgilere göre 2018-19'dan sonra büyük değişim geçirecekler. Bunlar maliyetle alakalı şuan fiat sektörün %60'ına sahip. Kaldı ki cirosu vs en fazla olan marka. Fakat eskiden gelen yönetim beceriksizliği yüzünden 3 milyar avro'nun üzerinde borcu varki bunları kapatamadan atılım yapması söz konusu değil. İkinciside 500 ailesi farklı kullanıcılara hitap üretilmektedir. Rakiplerinden çok çok kalitelidir. Misal 500L rakibi Captur hangisi sence, git sitelere araştır. Tekrar söylüyorum Toyota'yı bilmemekle birlikte Fiatın en geç 2019'dan sonra büyük değişim yaşayacak.O zamana kadar rakipleri hayatlarını yaşaşın kaldı ki emisyon skandalı sonrası Fiat'ın şatışları pazar ortalaması üzerinde %25 oranında artış gösterdi. Düşünün ki 2019'dan sonra yapılacak Fiat markası adına atılımlar sonrası ne VW kalır nede Toyota

  21. Aslında bu otomobil tam olarak Tipo
    Türkiye'de Egea adıyla satılıyor. Avrupada ise Tipo

    1. Fiat dedin mi herkes güler geçer fakat unuttukları birşey var. Fiat; Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Ferrari, Maserati, Lancia, Jeep, Yamaha, İveco'yu bünyesinde barındırmaktadır. Fiat markası asla kalitesiz değildir. Fiat işi bilmiyor, daha doğrusu Türkiye’de iş yapamıyor. TOFAŞ ve Koç grubuyla iş yapmaya devam ederlerse dahada adam olamayacak. Fiat’ın durumu malesef ülkemizde böyle. TOFAŞ ve Koç grubunda kaldığı sürece Fiat ülkemizde böyle gitmeye devam edecek

  22. OTOPARK.COM Robot demiş ki:

    Fiat dedin mi herkes güler geçer fakat unuttukları birşey var. Fiat; Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Ferrari, Maserati, Lancia, Jeep, Yamaha, İveco'yu bünyesinde barındırmaktadır. Fiat markası asla kalitesiz değildir. Fiat işi bilmiyor, daha doğrusu Türkiye’de iş yapamıyor. TOFAŞ ve Koç grubuyla iş yapmaya devam ederlerse dahada adam olamayacak. Fiat’ın durumu malesef ülkemizde böyle. TOFAŞ ve Koç grubunda kaldığı sürece Fiat ülkemizde böyle gitmeye devam edecekHepsini görüntüle…

    Puahahhausha
    Kardes bu Koc grubu ne etti size ? Veya Koc grubunda olmasinin marka imajina ne gibi bir zarari var ?
    Mesela kimde olmasini istersin Fiat grubunun ? Sonradan gorme bir muteahhitte olmasi tatmin eder mi seni ?

  23. OTOPARK.COM Robot demiş ki:

    Fiat dedin mi herkes güler geçer fakat unuttukları birşey var. Fiat; Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Ferrari, Maserati, Lancia, Jeep, Yamaha, İveco'yu bünyesinde barındırmaktadır. Fiat markası asla kalitesiz değildir. Fiat işi bilmiyor, daha doğrusu Türkiye’de iş yapamıyor. TOFAŞ ve Koç grubuyla iş yapmaya devam ederlerse dahada adam olamayacak. Fiat’ın durumu malesef ülkemizde böyle. TOFAŞ ve Koç grubunda kaldığı sürece Fiat ülkemizde böyle gitmeye devam edecekHepsini görüntüle…

    Fiat peynir ekmek gibi tr pazarında satıyor Koç grubu ve tofaş'ın ne suçu var onu anlamadım.

  24. Akn_3462 demiş ki:

    Fiat peynir ekmek gibi tr pazarında satıyor Koç grubu ve tofaş'ın ne suçu var onu anlamadım.Hepsini görüntüle…

    Trolluk yapıp burada nefret kusacak ya akıl fukarasi..Daha satış rakamlarını bile bilmeden burada atıp tutuyor işte

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu