FeaturedHaberler

Hurdaların ustalıkla sınavı! Sanayi savaşları başlıyor




İşinin ehli ustaların oluşturduğu Çarkçılar ve Anahtarcılar takımları, ellerindeki sınırlı malzemeler ile 24 saat içerisinde yeni bir araç ortaya çıkarmak için kıyasıya yarışıyor, “Sanayi Savaşları” 30 Ekim Pazar günü saat 11:55’te ilk kez TRT Belgesel’de izleyici ile buluşuyor. A23 Medya Yapım’ın hazırladığı, sunuculuğunu Halit Bolkan’ın üstlendiği Sanayi Savaşları’nın tekrarı ise 30 Ekim Pazar günü 21:05 ve 31 Ekim 02:00’de.

Türkiye belgeselciliğine yeni bir soluk getirecek olan Sanayi Savaşları 30 Ekim Pazar günü saat 21.00’de TRT Belgesel’de izleyici ile buluşacak.

Her bölümde, verilen malzemelerle 24 saat içerisinde yeni bir araç ortaya çıkarmaları istenen ustalar, meslek sırlarını ve işin inceliklerini ekrana taşırken, eldeki kısıtlı malzemeler ve çıkma parçalarla çalışıp ortaya çıkan sürpriz sonuçlar ile seyircileri şaşkına çevirecek.

Mesleki birikimleri birbirinden farklı ve her biri işinin ehli ustalardan oluşan Çarkçılar ve Anahtarcılar takımları Sanayi Savaşları’nda becerilerini ve yaratıcılıklarını konuşturacak.

Ustalar, hurdalıklara terk edilmiş paslı bedenlerden ve akla gelmeyecek malzemelerden yepyeni araçlar ortaya çıkaracak. Ustaların samimiyeti ve esprili yaklaşımları izleyiciye bir tamirhaneye uğramış da, tamir sürecine eşlik ediyor gibi hissettirecek. An gelecek; izleyici, ustaların tartışmalarına ve gerilen sinirlere şahitlik edecek; an gelecek takım ruhu ve uyumlu çalışma sonucu ulaşılan başarının sevincini yaşayacak. Sanayi Savaşları’nda ustalıkla keskin zeka ve rekabet ile samimiyet, zamana karşı yarışın getirdiği stres ile yoğrulacak.

Kazanan hangi takım olursa olsun, otomobillerin değişim süreci, verilen görevler ve finalde ortaya çıkan araçlar, herkesi ekrana bağlayacak.

Belgeselin yapımcılığını Raif İnan ve Uğur Veli, yönetmenliğini Bilal Eroğlu, sunuculuğunu otohaber Genel Yayın Yönetmeni Halit Bolkan, seslendirmesini Uğur Taşdemir, proje teknik danışmanlığını İlhan Karaca, metin yazarlığını Özgün Öztürk yapıyor. Sanayi Savaşları’nın tekrarı ise 30 Ekim Pazar saat 21:05 ve 31 Ekim Pazartesi saat 02:00’de.

Kaçıranlar ve tekrar izlemek isteyenler için Sanayi Savaşları 1. bölüm

https://www.youtube.com/watch?v=YApbXDWE5wg

Berke Çoban

Piri Reis Üniversitesinde Gemi Mühendisliği okumaya çalışan bir PETROLHEAD

İlgili Makaleler

25 Yorum

  1. Halit Bolkan Bey bu program için iki gömlek fazla gelir. TRT den yine bana sorarsanız işe yaramaz bir yapıt daha. Yazık Halit Bey i yoruyorsunuz. Bu programın kalitesi daha önce "karlıkçı halil" denen, eline geçen arabayı en kaliteli(!) parçalarla apaçi aracına çeviren, daha sonra da "çok da güzel oldu pek de güzel oldu" demekten başka bir şey bilmeyen birinin yer aldığı programdan farkı yok. Hadi 1. bölüm diyelim geçelim. Bakalım 2-3 nasıl olacak ancak benim zerre beklentim yok. TRT paraları boşa saçmaya devam ediyor.

  2. Bence oldukça başarılı olmuş. Tek gözüme batan şey, Halil bey fazla kasıntı ve resmi bir tavır sergiliyor. Daha rahat olsa güzel şeyler ortaya çıkar.
    NOT: Menemen yaparken yemeğin anahtarla karıştırılması güzel detay olmuş.

  3. Ben izledim, çok eğlenceli yapmışlar. Bu program tutar, Babamla beraber izledik. Önce sabah sonra akşam tekrarrını. Gayet hoş gayet, doğal bir yarışma olmuş. İnanın Kaynana gelin programlarına akıtılan onlarca liranın %20 si bile masrafı yoktur bu programın. Umarım tutar ve daha fazla bu tip programların önünü açar.

  4. Ben de izledim dün gece ve beğendim 🙂 güncel olarak takip edeceğim program oldu benim için. Menemeni anahtarla karşıtırmaları güzeldi ama şu ilk bölümden yangın çıkması gerilim olması falan biraz yapmacık geldi. Tutar, ben beğendim.

  5. Türk TV'sinde otomobil alanında bugüne kadar yapılan işlerin fersah fersah ötesinde. Bayıldım, emeği geçen herkesin ellerine sağlık

  6. En sonunda güzel bir yapıt eser ortaya çıkmış. Ankara fiber tuning rezaletinden sonra ilaç gibi geldi

  7. Güzel güzel böyle böyle gelişecek bu işler. Kampana boyamayı modifiyeden sayan zihniyetten sonra bu güzel olmuş.

  8. Bu konseptin aynısı 10-12 yıl önce Discovery Channel da vardı. Türklerinde yapması çok güzel olmuş.

  9. Yüzde yüz oto gibi faciadan sonra böyle bi program hollywood filmi gibi olmuş tebrik etmek lazım 🙂 yarışmacılara verilen süre 48saat die biliyorum ama çarkçılar o şaseyi nasıl 24saat geçmeden yaptılar aklım almadı, normalde onu sanayide 1ayda yaptıraman :))

  10. Benim gibi sanayi severlerin keyifle izleyeceği bir program, programda sanayi ustalarımızın meşhur kavgaları bile var.. ciddi anlamda beğendin

  11. Gayet iyi olmuş, sunucu tavırları ve tartışmalar vs kurgu/mizansen de olabilir. Destek olmak lazım,değerli kişilerin yaptığı önemli bir çalışma.

  12. Halit Bolkan ın tecrübesi, gerçek bir petrolhead oluşu dolayısıyla onun olmasına çok sevindim. Uğur Taşdemir seslendirmesiyle çok kaliteli bir iş çıkarmışlar. Diğer tüm yabancı proğramları bu kalitede yerli senaryolarda görmek çok gurur verici olacaktır. Umarım bu kaliteyi devam ettirmekte ve içerik bulmakta sıkıntı yaşamazlar.

  13. Programı gerçekten çok beğendim zaten Scrapheap Challenge'ı daha önce izlemiş olanlar muhtemelen zevk almıştır ama sanki yarış sahneleri programı doldursun diye üstün körü konmuş. Sonuç olarak Türkiye'ye böyle bir program lazımdı. Umarım uzun süre devam eder ve hak ettiği değeri bulur.

  14. Geçen gün programın yarısına denk geldim ve %100 otodan sonra napmışlar acaba diye merakla izledim. Konsept ve içerik olarak bence çok iyi. Ustalar karlıkçı halil kıvamında değiller aks mesafesini kısalttıklarından vs. bahsedebiliyorlar. Bir kaç bölüm sonra ustalar daha da oturacaktır diye düşünüyorum. Ama programın montajı beni çok fazla yordu. Sürekli bir aksiyon filmi arasında sık sık kamera açısı değişiyor vs. Keza yarış sahneleri de bir o kadar yorucuydu. Bunları çözüme ulaştırdıklarında benim zamanımı ayırıp izleyebileceğim bir program. Konsept yabancı olsa da bizim kanallarımızdan çıkması güzel ve daha iyi programlar için yol açıcı olduğunu düşünüyorum.

  15. Arkadaşlar, öncelikle programı genel olarak beğenmenize sevindim. Bazı konulara açıklık getirmek istedim. Sunucunun yani benim tavırlarım, beni tanıyanlara garip gelebilir, o kadar asık suratlı değilim ama benimle çalışanlar zaman zaman o halimi görmüştür 🙂 Seyrettiğiniz bölümü Mart ayında çekmiştik. Hepimiz acemiydik ve kurguyu oturtmaya çalıştık. Toplamda 52 saatlik görüntü çekildi. Düşünün kurguyu artık. Hem görsel olarak güzel hem normal izleyicileri sıkmayacak ama aynı zemende teknik olarak da birtakım bilgileri içerecek bir program yapmaya çalıştık. İleriki bölümlerde teknik ağırlık biraz daha artacak. Yarış bölümünün kısa olması çekim dönemindeki hava şartlarıyla da ilgili. Toplam 9 bölüm hazır, yani 8 bölüm daha yayınlanacak. Umarım onları daha çok beğenirsiniz. Her türlü eleştirilerinizi bekliyorum. İleriki bölümlerin çekimlerinde eleştirileriniz dikkate alınacaktır. Bu arada programın yüzde 90'ı doğaçlama. Ustalar benim soracağım soruları çoğunlukla bilmiyor, bu yüzden surat ifadeleri, bir an cevap verememeleri ya da telaşları gerçek!

    1. Abi benim arabayı ya yapın lütfen burada böyle ustalar yok arabamı çok sewiyorum ama ne zaman binsem sorun çıkıyor yapamıyorlar

    2. halit bey önceleri diskover kanalını takip ederken şimdi sizin pragramınızı kaçırmıyorum çok keyf alıyom lakin kenimde bu tür deneyimlere sahibim meslek oto tamiri fakat tamir etmek artık sıkıcı geliyor farklı projeler üretip tasarlamak bana zevk verir bu tasarım ve yeteneyimi sizlerle yapmak istiyorum

  16. Program beklentimin üstünden çıktı izliyor musunuz hala. Halit bey'in de olduğunu bilmiyordum görünce sevindim baya takip etmek için neden bile olabilir.

  17. Benim arabamı da yapamisiniz hurdaya gidecek bu gidişle kimse yapamıyor bi yerini yapıyorlar diğer baska bi yeri bozuluyor :)) ford taunus 79 model 1.6

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu