Haberler

Audi’den elektrik atağı




Elektrikli otomobillerin gün geçtikçe yaygınlaşması ve otomobil dünyasının iki devi Mercedes-Benz ile BMW’nin elektrikli otomobilleri için alt marka oluşturmaya başlamasıyla, yarış dışında kalan bir başka dev dikkat çekmeye başladı. Bir başka Alman devi olan Audi, şu ana kadar elektrikli gelecek adına pek bir atılım yapmamıştı. Autocar’ın haberine göre bu bomba niteliğindeki atılım, bir SUV ile geliyor.

Autocar’a röportaj veren Audi CEO’su Rupert Stadler, Audi’nin yeni elektrikli SUV’sinin E-Tron adını alacağını açıkladı. Daha önce elektrikli R8’de kullanılan E-Tron ifadesinin, şimdi başlı başına bir otomobil modeli olmasının geleneksel olduğuna değinen Stadler, markanın göz bebeği olan dört tekerden çekiş sisteminin de adını ilk başta bir otomobil modeli olarak piyasaya sürülen Quattro’dan aldığını hatırlattı. Bundan sonra üretilecek olan elektrikli otomobillere de E-Tron adının son ek olarak ekleneceğini belirten Stadler, Audi’nin elektrikli otomobil geliştirme konusunda pes etmediğinin üzerinde durdu.

Audi’nin elektrikli otomobillerde izleyeceği isimlendirme politikası, BMW’nin güncel isimlendirme politikasıyla oldukça benzer şekilde ilerliyor. BMW’nin BMW i alt markasının himayesinde bulunan modellerde “i” harfi ön ek olarak bulunurken, normal modellerin hibrit ve elektrikli versiyonları iPerformance son ekini alıyor.

Geçen hafta Audi, markanın elektrikli süper otomobili R8 E-Tron’un üretimini bitirmişti. Bu karar bazı kişilerce yanlış bir karar olarak nitelendirilse de Audi, şu an için kitle pazarına yönelik elektrikli otomobil üretmeyi planlıyor. Fiyat etiketi 1 milyon doları bulan R8 E-Tron, 100 adetten daha az satılarak hayal kırıklığına sebep olmuştu.

 

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu