Haberler

Aydın sokakları V1 ile coştu




Bu sene 6. yılını geride bırakan V1 Challenge’ın 30 Ekim Pazar günü koşulan Aydın’daki 4. ayağı beklendiği gibi müthiş bir mücadeleye sahne oldu. Şehir yarışı tam bir festival havasında geçti, Aydın halkı V1 heyecanını ‘sokak sokak’ yaşadı. Aydın Malazgirt Meydanı’nda gerçekleşen yarışlarda, adrenalin kelimenin tam anlamıyla tavan yaptı.

Sabah saatlerinde Aydın Büyükşehir Belediyesi önünde başlayan 4. etap programı, Volkicar’ların kortej eşliğinde şehir turu yapması ile sürdü. Aydın halkının büyük ilgi gösterdiği tur boyunca, Aydın sokaklarında renkli görüntüler yaşandı. Malazgirt Meydanı’na ulaşıldıktan sonra ise resmi antrenman ve sıralama turlarıyla birlikte meydan ısınmaya başladı. Sıralama turları sonunda Ayhancan Güven en iyi zamanı yaparken, Burak Çukurova ikinci ve Adem Çetmen ise üçüncü sıradan start alma hakkını kazandı.

Daha sonra eleme yarışlarında dörtlü gruplar halinde yarışan Volkicar’lar, Malazgirt Meydanı’nda özel olarak oluşturulan parkurda 7 tur attı. Bu arada pilotlar arasındaki tatlı rekabet de gözlerden kaçmadı. Meydanı dolduran Aydın halkına müthiş bir seyir zevki sunan V1 pilotlarının yüksek mücadelesi herkesten tam not aldı.

Aydın yarışları sonunda dereceye giren sporcular şu şekilde sıralandı;

Genel Klasman / 1.Yarış

1. Ayhancan GÜVEN

2. Göksun ERKEK

3. Burak ÇUKUROVA

Genel Klasman / 2.Yarış

1. Göksun ERKEK

2. Burak ÇUKUROVA

3. Ayhancan GÜVEN

Türk yarış otomobili Volkicar’ların, adrenalin dolu yarışı V1 Challenge, 13 Kasım’da İzmit Körfez Yarış Pisti’nde devam edecek.

Berke Çoban

Piri Reis Üniversitesinde Gemi Mühendisliği okumaya çalışan bir PETROLHEAD

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu