Haberler

Ayhancan Güven Hockenheim’da birinci




Porsche Sports Cup sezonunun final yarışı 21-23 Ekim tarihleri arasında Almanya’nın Hockenheimring pistinde koşuldu. Porsche Sports Cup endurance yarışında, Tok Sport WRT teknik desteğinde Porsche 911 GT3 (991)‘ler ile 3 sporcumuz mücadele etti.

Pazar günü yoğun sis nedeniyle sıralama turları yapılmayınca, start sıralaması puan durumuna göre yapıldı. Buna göre Ayhancan Güven 14., Ümit Ülkü 24. ve Bilal Saygılı da 27. sırada başladılar

911 GT3 Cup kategorisinde 17, toplamda ise 36 otomobilin 110 dakika boyunca mücadele ettiği yarışta Ayhancan Güven, muhteşem ataklarla üçüncülüğe kadar yükselmeyi başardı. Karting kökenli genç milli sporcumuz yarışı sınıfında da ilk sırada tamamladı. Belçika Circuit de Spa-Francorchamps‘daki serinin 6. ayağında, 26 sporcunun yer aldığı sınıfını kazanan Number 1 FM ve TV destekli Güven, başarısını bu zaferle perçinlemiş oldu. 911 GT3 Cup kategorisinde mücadele eden diğer sporcularımız Ümit Ülkü yedinci, Bilal Saygılı ise on beşinci sırada finiş gördüler.

İzzet Can Bekar

Küçükken babamın Tipo'suna binip onu kullandığımı hayal ederdim, zihnimde uzun yolculuklara çıkar babam gibi vites değiştirirdim. O yıllarda gelişen bu tutku, hayatıma şekil veriyor. Bu arada İTÜ'de Makina Mühendisliği okuyorum ve gerçek bir motor sporları tutkunuyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu