Haberler

Benzin ve motorine zam




Akaryakıt dağıtım şirketleri, gece yarısından geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 14, motorine 12 kuruş zam yaptı. Benzin zammının depoda maliyeti 7 lirayı buldu.

Dolar ve petroldeki yükseliş sonrası akaryakıta büyük zam geldi.

Benzinin litre fiyatına 14, motorine ise 12 kuruş zam yapıldı.

Ankara’da litresi ortalama 4,74 liradan satılan benzinin litre fiyatı 4,88 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul’da 4,69 liradan 4,83 liraya, İzmir’de ise 4,72 liradan 4,86 liraya yükselecek.

Motorinin litre fiyatı ise Ankara’da 4,08 liradan 4,20 liraya, İstanbul’da 4,02 liradan 4,14 liraya, İzmir’de 4,06 liradan 4,18 liraya çıkacak.

Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklikler gösteriyor.

BİR DEPODA 7 LİRA ZAM

Benzine yapılan 14 kuruşluk zam 50 litrelik depoda 7 liralık maliyet artışı anlamına geliyor.

Akaryakıt dağıtım şirketleri 9 Eylül Cuma günü benzine 12, motorine ise 6 kuruş zam yapmıştı.

Kaynak: NTV

İlgili Makaleler

25 Yorum

  1. Bugün doldurmuştum ağzına kadar. Hoş bir sonraki depoyu zamlı alacağız…

    1. aynen aynen hic istemezler ya. sadece türkiyede 1 araba alinca bir tane de bana al derler. 1.5 liralik benzine sabit 3 lira vergi koyup 4.5 liraya satarlar ama hiiiiiç istemezler halkini mağdur etmeyi :))) bu kafa böyle devam ettiği sürece benzin 5 te olur 10 da. Çöp gibi arabalara da 50-60 bin tl ödemeye devam ederiz ama hic mağdur olmayiz. Yaşasın devletimiz :)))

    2. Ne istemezi ya benzinin rafineriden cikisi 1.2 lira boyle sey mi olur hadi vergiyi koy 2.8 dagitimicida koysun 3 lira ama yok devlet illaki halka kokune kadar koyacak biz iki itiraz etmedikce bu devran boyle donecek zannedersin isvicrede yasiyoruz dunyainin en pahali benzini dunyanin en pahali sebze meyvesi vs vs vs nereye kadar offf off

  2. Kardeşim, bu dağıtım şirketleri akaryakıta zam yapıyorsa devletin en azından vergiyi indirmesi gerekiyor. Şirketlere sınır koyamıyorsun vergiden düş. Daha yeni ötv zammı yapıldı akaryakıta. Bir dağıtım şirketleri vuruyor, yetmez deyip bir de devlet vuruyor. Ayıptır yahu paso devlete çalışıyoruz.

  3. Önce devlet, sonra dağıtım şirketleri, şimdi sıra yine devlette. Ben mali yıl bitimine kadar benzin 6.50, mazot 6 olur diyorum. Hayırlı olsun. Araba haftalardır kapıda yatıyor ama olsun önemli olan devlet, halkın tohumuna turp suyu.

  4. DevIetimiz zor bi süreçten geçiyor AIIah'ımızın izniyIe atIatacaktır.

  5. kulağımızın gerisi kaldıydı orayada dil ucu dokunmaya başlamış geçmişler olsun

  6. senin de zamına koyabilirler benim de zamıma koyulabilir. hepimizin zamına koyabilirler.

  7. Stargazer demiş ki:

    Brent 51,77 USD olmuş, umutlar Putin reyizde.Hepsini görüntüle…

    Brent petrol olayıyla ilgili birşeyler okudum şimdi, pek birşey anlayamadım ama sanırım bizi etkilemiyor. Etkiliyorsa eğer grafikteki o kadar dalgalanmaya rağmen bizde ki fiyatlar neden hep dimdik yükseliyor ? Kandırılıyor muyuz nedir ? 🙂

    Şuan 52.52.

  8. Samed M. demiş ki:

    Brent petrol olayıyla ilgili birşeyler okudum şimdi, pek birşey anlayamadım ama sanırım bizi etkilemiyor. Etkiliyorsa eğer grafikteki o kadar dalgalanmaya rağmen bizde ki fiyatlar neden hep dimdik yükseliyor ? Kandırılıyor muyuz nedir ? 🙂

    Eki Görüntüle 775

    Şuan 52.52.Hepsini görüntüle…

    Usd nin aşırı yükselmesi iyi bir bahane oldu ve brent petrol aşağı doğru eğilim gösterirken bizde ciddi bir düşüş yaşanmadı. Ancak yukarı çıktığı her 5 usd de bir biz de 5 5 kuruş zam yeriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu