Haberler

BMW 530e sadece 2 litre yakacak




Günümüzde otomobil üreticileri emisyon ve tüketim değerlerini olabildiğince aşağıya çekmeye çalışırken onlara en çok yardımcı olan gelişmelerden birisi de ”Plug-in-Hybrid” teknolojisi.

Bu teknolojiyi barındıran en son otomobillerden birisi de geçtiğimiz günlerde tanıtılan yeni BMW 5 Serisi’nin ”100 km‘de sadece 2 litre” yakıt tüketerek en ekonomik üyesi olacak olan 530e.

Değişik ön ızgara tasarımı, şarj ünitesi girişi ve “iPerformance” logosu haricinde dış görünüşünde diğer 5 Serisi modelleri ile bir farklılık olmayan 530e, asıl değişimi kaportasının altında yaşamış.

2 litrelik benzinli üniteye ilaveten, 75 kw gücünde bir elektrikli motor barındıran 530e, toplamda 252 hp güç ve 420 nm tork üretebiliyor ve bu muazzam gücü 8 ileri ZF şanzıman ile birleştiriyor.

Ayrıca 0-100 km/h hızlanmasını 6.2 saniyede tamamlayabilen Bavyera’lı Hibrit, sadece elektrik motorunu kullanarak 140 km/s hıza ulaşabiliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=Jc3UW6dwiW8

Ömür Deniz Seçilen

İtalyan Otomobillerinin aşığı bir Alfisti. Amatör Fotografçı. Ege Üniversitesi İİBF. Hayallerimi süsleyen makina Alfa Romeo 159 3.2 Q4.,

İlgili Makaleler

9 Yorum

  1. Ben bu Plug-in-Hybrid işine bayılıyorum. İşte güçte yani bir amaç için kullanırken hem sessiz hem ekonomik; keyif istediğinde ise tam elektrikli gibi değil, elinde eskiler gibi olmasada hâla mekanik bir tını ve hissiyat var. 🙂

    1. evet %90 ötv var bunlarda artık ve ayrıca s90'ın da 2.0 elektriklisi varsa bayağı kapışırlar bunlar

    2. Hayır uygun değil, ÖTV indirimi için 50kW veya üstü bir elektrik motoru ve 1800cc'den küçük silindir hacmine sahip içten yanmalı motor gerekli.

  2. Bmw ZF in Hp8 şanzıman için geliştirdiği elektrikli volan sistemini kullanmaya başladı sanırım.
    Bmw ZF mühendislerinin geliştidiği teknolojiyi arabasında kullanıyor. Ama bunu belirten bir yazı görmedim. İşte oda budur. Elektrik motorlu tork konverterli otomatik şanzıman. 2012 den beri olan teknolojiyi ancak bu güne yetiştirebilmişler. Onca zamandır göz ardı ediyordu BMW. Bunlar hep Tesla Model 3 sayesinde kullanıma sokuldu.

  3. İyi tarafı sadece elektrik modunda saatte 140km/h ve bunu max. 60 km menzil ile yapabiliyor….

  4. 1800 değil de 2000cc'ye kadar ötv indirimi olsaydı 330e, 530e gibi arabalar çok güzel satılırdı…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu