Haberler

BMW’den ilginç geri çağırma




Yine BMW, yine ilginç bir haber. Fakat bu sefer haberimiz bir BMW sahibiyle değil, firmanın kendisiyle ilgili. BMW, Volkswagen’in yaşadığı Dieselgate skandalı kadar olmasa da utanç verici bir durumla karşılaştı. NHTSA‘e (Ulusal Otoyol Trafiği Güvenlik İdaresi) elektrikli direksiyon sistemindeki bir yangın riski nedeniyle bir geri çağırma bildiriminde bulunan BMW, bu geri çağırmayı sadece bir adet X3 için yapıyor. Yanlış duymadınız, tek bir X3.

Bu geri çağırmaya sebep olan hatanın bulunduğu otomobil 2017 X3 xDrive 28i, yani sahibine teslim edilip yola çıkmasının üstünden pek zaman geçmemiş. Geri çağırma bildiriminde bağlantı pimlerinden bazılarına yanlış kaynak yapılmasının yol açacağı direnç artışının kontak kapalıyken bile yangına yol açabileceği belirtiliyor.

BMW, bu otomobilin sahibine ulaşacak ve yetkili bir servis otomobili ücretsiz olarak tamir edecek. Doğrusu BMW’nin sadece tek bir otomobilde olan bu hatayı nasıl farkettiğini merak etmiyor değiliz.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. acaba her x3 sahibini çağırıp, kusura bakmayın bir tek sizin arabanızda bu hata var diyip mi , düzeltecekler :)))

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu