Haberler

Cumhuriyet Rallisi Eskişehir´de son buldu




20 yıldır kesintisiz olarak düzenlenen Cumhuriyet Rallisi bu yıl 14-15 Ekim tarihlerinde İstanbul-Eskişehir arasında gerçekleştirildi.

14 Ekim Cuma günü Sapanca’da buluşup start alan yarışmacılar ormanlar, dereler ve vadiler arasındaki zorlu yolar ve etaplardan geçerek Eskişehir’e ulaştılar. Rallinin 2.günü Eskişehir’den start alan yarışmacılar Eskişehir’in çevresinde, güzel doğa ve dağ manzaralı yollarda yarıştıkta sonra KentPark’ta finishe ulaştılar.

Genel klasmanda 1964 model Mercedes 230 SL ile Murat Şakar-Elif Şakar birinci olurken, 1980 model BMW 316 ile Zeki Baştürk-Batuhan Bozyak ikinci ve 1973 model BMW 2002 ile Serkan Sorguç-Aylin Gökşin Sorguç üçüncü oldular. Yılın son rallisinin ödül töreni 15 Ekim Cumartesi gecesi Eskişehir’de yapıldı.

Etkinlik hakkında bilgi veren Klasik Otomobil Kulübü Başkanı Aydın Harezi, “Her yıl düzelediğimiz Cumhuriyet Rallimizi, 20’nci defa düzenliyoruz. Ülkemizin en gelişmiş şehirlerinden biri olan Eskişehir’e gelmek, hem bizi hem de üyelerimizi çok mutlu etti. Nefis bir havada güzel bir etkinlik oldu. Eskişehir halkının yakın ilgisiyle beraber keyifli bir vakit geçirdik. Etkinliğimize 35 adet klasik otomobil katıldı. Toplam 600 kilometrelik olan parkurumuzun son ayağı Eskişehir’de yapıldı. Burada yaklaşık 300 kilometrelik bir parkuru tamamladık” dedi.

Berke Çoban

Piri Reis Üniversitesinde Gemi Mühendisliği okumaya çalışan bir PETROLHEAD

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu