Haberler

Dünyanın en özel Fiesta ST’si




Ford’un 2015’te Detroit Otomobil Fuarı’nda GT, GT350R ve F-150 Raptor tanıtımını hatırlayanlar, bu üç otomobilin de aynı mavi tonunda boyaya sahip olduğunu da hatırlayacaktır. Bu rengin adı Liquid Blue, ve ne yazık ki şu an sadece Ford’un amiral gemisi GT’de sunuluyor. Ama nasıl olduysa dünyanın bu renge sahip tek Fiesta ST‘si, tamamen şans eseri kendine yeni bir ST arayan bir Ford hayranının eline geçti.

fiesta-st-liquid-blue-2

Oppositelock forumunda quite98 kullanıcı adını kullanan bu kişi, fuarda sergilenen Fiesta ST’ye nasıl sahip olduğunu anlatmış. Quite98 birkaç ay önce kendine bir Fiesta ST ararken, Nashville’de 2015 model ve sadece 57 milde bir araç buluyor. İlanda otomobilin rengi, standart olarak sunulan renklerden biri olan Performance Blue olarak belirtilmiş fakat Quite98, bu otomobille ilgili garip bir durum olduğunun farkına varmış. Çünkü otomobil, Liquid Blue gövde rengine ve aynı zamanda koltukları da Fiesta ST’de sunulmayan bir kombinasyonda çift renk deri kaplamaya sahip.

Otomobilin VIN kodu onu ele vermiş. Quite98, kodu kontrol ettiğinde otomobilin önceki sahibinin Ford olduğunu görmüş, bu da onun fuardaki Fiesta ST olduğunu doğrulamış. Bunu öğrendikten sonra Nashville’deki bayiye bir teklifte bulunan quite98, yeterince çabuk davranamadığı için otomobili satın alamamış. Sonrasında tekrar bayiler arasında bir açık arttırmaya çıkan otomobil, quite98’in şansına 10 mil yakındaki bir bayiye gelmiş ve o da bu durumu öğrenir öğrenmez otomobili satın almış.

fiesta-st-liquid-blue-3

Bu otomobil, dünyanın tek Liquid Blue Fiesta ST’si, yani quite98 çok özel bir otomobilin sahibi oldu. Kim bilir, belki de bundan 50 yıl sonra bir müzayedede çok yüksek bir fiyata satıldığını görürüz. Ne de olsa o, fabrikadan bu kombinasyonla çıkan tek otomobil.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Gerçekten rengi çok güzel aracın. Sahibi inşaallah kazasız belasız, zevkli sürüşler yapar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu