Haberler

Elektrikli kertenkele Fisker!




Daha önce şahsi Twitter hesabında yeni şirketi Fisker Inc.’nin geliştirdiği 650 kilometre menzilli elektrikli otomobilin bir fotoğrafını paylaşan Henrik Fisker, son olarak otomobilin ön kısmının fotoğrafını takipçilerine sundu.

Aşağıda görebileceğiniz eski bir bilgisayar oyunundan fırlamış bir görsel gibi duran fotoğrafı paylaşan Henrik Fisker, otomobilin ön kısmının aerodinamik faktörlerden son derece etkilenerek ortaya çıktığını belirtti. Tıpkı ızgarasız ön yüz tasarımı gibi, adaptif LED farları, ortalanmış radar ve kamera sensörü gibi noktalarla, yenilenen Tesla Model S ile benzerlikler taşıyan yeni Fisker, kelebek kanatlarını andıran bir kapı açış stiline sahip.

https://twitter.com/FiskerOfficial/status/790546904270635008?ref_src=twsrc%5Etfw

Henrik Fisker, birkaç gün önce de, otomobilin kapıları açık halde çekilmiş bir yan profil fotoğrafını Twitter hesabında paylaşmıştı. Paylaştığı ilk fotoğraf ile otomobil hakkındaki beklentileri oldukça yükselten Henrik Fisker, bir kertenkeleyi andıran ön yüz tasarımıyla hayal kırıklığı yaşattı. Kertenkele görünümlü bu otomobili tasarlayan kişinin, BMW Z8Aston Martin DB9 ve Aston Martin V8 Vantage’ı da tasarlayan kişi olduğuna inanmak bir hayli güç doğrusu.

Yeni üretilecek olan bu elektrikli otomobil, Fisker Karma’nın halefi olacak. Fisker, otomobilin açıkken kelebek kanadı görünümüne sahip kapılarının yanı sıra, sportif ve ferah bir otomobil olacağının da bilgisini verdi. Önümüzdeki yılın sonunda satışa çıkması beklenen yeni otomobil, Fisker Inc.’nin ilk otomobili olacak. Bunun yanı sıra otomobil ile alakalı bir bilgi daha var; otomobil, kendi firmasının alt birimi olan Fisker Nanotech’in ürettiği batarya teknolojisine sahip olacak.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Gene çok pahalı bol advantage ayara sahip bir ceyranlı araba geliyor. Bekleyip görelim.

  2. Bu tasarımın nesi hayal kırıklığı? Kertenkeleye de pek benzetemedim. Bu tarz öznel konularda hayal kırıklığı gibi yorum yapmanız haber kalitenizi düşürüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu