FeaturedHaberler

F1 Amerika GP: Lewis Hamilton rahat kazandı!




2016 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 18. yarışı olan Amerika GP’yi Mercedes pilotu Lewis Hamilton kazandı.

Yarışa birinci sırada başlayan Hamilton, temposunu koruyarak damalı bayrağı ilk sırada görmeyi başardı. Kariyerindeki 50. Formula 1 galibiyetini alan İngiliz pilot, Austin’de düzenlenen 5 yarışın 4’ünü kazanarak kırılması zor bir başarıya imza attı.

Sürücüler şampiyonası lideri Mercedes pilotu Nico Rosberg ise ikinci olarak start aldığı yarışın hemen başında Red Bull’dan Daniel Ricciardo’ya geçilse de pit stoplarda durumu kurtararak yerini korumasını bildi.

Amerika’da podyumu tamamlayan son isim ise Red Bull’dan Daniel Ricciardo oldu. Yarışı uzun bir süre ikinci götüren Ricciardo, sanal güvenlik aracı periyodundan sonra geriye düşerek Austin’de üçüncü sırayı elde etti. Öte yandan Red Bull’un diğer pilotu Max Verstappen için yarış olaylı geçti. Teknik ekibin haberi olmadan pite giren ve büyük zaman kaybeden genç pilot, pit stopun hemen ardından motor sorunu yaşayarak aracını pist üzerinde durdurmak zorunda kaldı.

Ferrari’de Sebastian Vettel uzun zaman podyumu kovalasa da yarışı dördüncü sırada tamamlamaya razı oldu. Ferrari’nin bir diğer pilotu Kimi Raikkonen ise uzun bir süre üçüncü götürdüğü yarışta pit ekibinin lastiği doğru şekilde takamaması üzerine aracını pit çıkışında durdurdu ve yarışı tamamlayamadı.

Son turlarda büyük çekişmeye sahne olan beşincilik mücadelesini kazanan pilot ise McLaren’in tecrübeli pilotu Fernando Alonso oldu. Son 2 turda önce Williams’tan Felipe Massa’yı, sonra da lastikleri biten Toro Rosso pilotu Carlos Sainz’ı geride bırakan İspanyol pilot bu sezonki en iyi derecesini elde etti.

Toro Rosso’dan Carlos Sainz altıncı, Williams’tan Felipe Massa yedinci olurken Force India’dan Sergio Perez sekizinci sırayı elde etti. Yarışa 19. sıradan başlayan McLaren’in İngiliz pilotu Jenson Button büyük bir başarı ile dokuzuncu sırayı kazanırken, Haas evindeki ilk yarışta Romain Grosjean ile son puanı kazanmayı başardı.

56 turluk yarışı tamamlayamayan isimler Ferrari’den Kimi Raikkonen, Red Bull’dan Max Verstappen, Haas’tan Esteban Gutierrez ve Force India’dan Nico Hulkenberg oldu.

Sezonun 18. yarışı olan Meksika GP 30 Ekim’de düzenlenecek.

Sıra Pilot Takım Motor Fark
1 Lewis Hamilton Mercedes Mercedes 1:38’12.618
2 Nico Rosberg Mercedes Mercedes +4.520
3 Daniel Ricciardo Red Bull TAG Heuer +19.692
4 Sebastian Vettel Ferrari Ferrari +43.134
5 Fernando Alonso McLaren Honda +93.953
6 Carlos Sainz Jr. Toro Rosso Ferrari +96.124
7 Felipe Massa Williams Mercedes +1 Tur
8 Sergio Perez Force India Mercedes +1 Tur
9 Jenson Button McLaren Honda +1 Tur
10 Romain Grosjean Haas Ferrari +1 Tur
11 Kevin Magnussen Renault Renault +1 Tur
12 Daniil Kvyat Toro Rosso Ferrari +1 Tur
13 Jolyon Palmer Renault Renault +1 Tur
14 Marcus Ericsson Sauber Ferrari +1 Tur
15 Felipe Nasr Sauber Ferrari +1 Tur
16 Valtteri Bottas Williams Mercedes +1 Tur
17 Pascal Wehrlein Manor Mercedes +1 Tur
18 Esteban Ocon Manor Mercedes +2 Tur
Kimi Raikkonen Ferrari Ferrari
Max Verstappen Red Bull TAG Heuer
Esteban Gutierrez Haas Ferrari
Nico Hulkenberg Force India Mercedes

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu