Haberler

Ferrari’den devrim niteliğinde karar




İtalyan lüks spor otomobili üreticisi Ferrari’de bir dönem resmen kapanmış oldu. Çoğu kişi için ‘sürpriz’ olmayan karar ile Ferrari düz vites kutusu dönemini noktalamış oldu. Son dönemde birçok otomobil üreticisi firması benzer kararı almıştı. Ferrari’nin kararı hakkında da “Bekleniyordu” yorumları yapıldı.

Ferrari tarafından yapılan resmi açıklamayı, Ferrari teknoloji geliştirme sorumlusu Michael Hugo Leiters yaptı. Leiters, “Ferrari tasarım, performans ve teknoloji sanatının merkezi niteliğinde olan bir firma. Bu gelişmeler ve performansın karşılanması konusunda düz vites kutusunun yerine artık tamamen çift kavramalı şanzıman teknolojisinde kalmaya karar verdik.” ifadelerini kullandı.

Bu resmi açıklama sonrası Ferrari’nin bundan sonra üreteceği modellerde düz vites kutusu yer almayacak. 1997 Ferrari F355 ile başlayan pedallı vites sistemi günümüzde bu kararın alınmasına kadar geldi. Düz vitese sahip son model ise Ferrari California ve özel sipariş ile sınırlı sayıda üretimi gerçekleştiriliyor.

Emre Girit

2000'li yılların başlarında, henüz çocukken E46 M3 ile başlayan otomobillere olan merakım, zamanla bir tutkuya dönüştü. Halen karakter sahibi otomobilleri yaşamayı ve yaşatmayı, otomobil kullanırken limitleri zorlamayı büyük bir keyifle devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu