Haberler

FSM’den kaçak geçişin cezası 500 liraya çıktı




Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılmasının ardından ağır tonajlı kamyon, otobüs ve TIR’ların 92 liralık cezayı göze alarak Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden kaçak geçişlerini sürdürmesi üzerine cezalar artırıldı. FSM’den kaçak geçişin cezası bugünden itibaren 500 liraya çıkarıldı.

 

İstanbul’un iki yakasını üçüncü kez birleştiren Yavuz Sultan Selim Köprüsü açıldıktan sonra Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden ağır tonajlı kamyon, otobüs ve TIR’ların geçmesi yasaklandı.


 

Yasağa rağmen TIR, kamyon ve otobüs şoförleri YSS Köprüsü’nden geçişin 164 lirayı bulması ve yolun uzaması nedeniyle 92 liralık trafik cezasını göze alarak FSM Köprüsü’nden geçiyordu.


 

Bunun üzerine yetkililer tarafından otoyola tabelalar koyulurken, köprüden kaçak geçişin cezası ise 500 liraya çıkartıldı.


 

Kaçak geçiş yaptığı kameralarla tespit edilen araçlara, Otoyol Ana Kontrol Merkezi tarafından Kabahatler Kanunu’na göre tebligat gönderilecek.


 

Artırılan cezaya rağmen gece saatlerinde ağır tonajlı araçların Fatih Sultan Mehmet Köprüsünden geçtikleri görüldü.

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. Devlet tuttuğunu bırakmıyor öpmek için elinden geleni ardına koymuyor. Benim yaptığım pahalı köprüden, pahalı ücretle geçeceksin kaçışın yok diyor. Senin yolun uzamış, nakliyeci firma yükün zamanında teslimi için şoföre baskı yapıyormuş, zamanı geçirirse ücretinden kesecekmiş, yol uzuyor diye yakıt artıyormuş hiç umurunda mı devletin. Daha iyi işte, yolun uzadığı için daha fazla yakıt daha fazla vergi anlamına geliyor. Seni hem köprü parasıyla hem de dünyanın en pahalı akaryakıtıyla öperim diyor işin özeti. Devlet kurmak lazım iyi para var bu işte..

  2. Şöförlere de yazık ya.Fazla mazot harcıyorlar.Süreden gidiyor ve ceplerinden fazla para çıkıyor.

  3. Devlet kendi halkını soymaktan başka bir şey yapmıyor. Olan bizlere oluyor. Keşke hiç yapmasalardı şu köprüyü bir halta yaradığı yok.

  4. istedikleri kanunu anında çıkarıyorlar yeterki kendi yararlarına olsun.şu mahmutbeydeki gişelerin kaldırıma kararını ama uygulamıyolar böyle soyguncu bi devlet var başımızda bide sorsan halimiz çok iyi tabi iyi olur sen çalış didin et adam gelsin her türlü vergi ceza kanun ile elinde ne varsa alsın kendileri krallar gibi yaşasın

  5. CenkGs demiş ki:

    Devlet tuttuğunu bırakmıyor öpmek için elinden geleni ardına koymuyor. Benim yaptığım pahalı köprüden, pahalı ücretle geçeceksin kaçışın yok diyor. Senin yolun uzamış, nakliyeci firma yükün zamanında teslimi için şoföre baskı yapıyormuş, zamanı geçirirse ücretinden kesecekmiş, yol uzuyor diye yakıt artıyormuş hiç umurunda mı devletin. Daha iyi işte, yolun uzadığı için daha fazla yakıt daha fazla vergi anlamına geliyor. Seni hem köprü parasıyla hem de dünyanın en pahalı akaryakıtıyla öperim diyor işin özeti. Devlet kurmak lazım iyi para var bu işte..Hepsini görüntüle…

    Hocam devlet değil de i*** olursan her işte para var, ne yalan söyleyeyim. Devletimiz de maşallah zaten.

  6. Olan sadece şoförlere olmuyor, tüm herkese etkisi var bunun. O kamyonlar boş yere gezmiyor, memleketin ihtiyaçlarını taşıyorlar. Söylemek istediğim şu, onların cebinden çıkacak fazladan para, bizlerin cebinden doldurulacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu