FeaturedHaberler

Galler Rallisi’nde son durum




Dünya Ralli Şampiyonası’nda 2 hafta önce Sebastien Ogier’nin şampiyonluğunu ilan etmesiyle son iki ayağa girilmişti. Evet, şampiyon belli oldu ve kimilerine göre Dünya Ralli Şampiyonası’nda “rekabetsizlik” devam ediyor ancak Sebastien Ogier’nin bu sezon kazandığı bir toprak ralli bulunmadığını belirtmek gerekiyor. Bunun yanında, Thierry Neuville ve Andreas Mikkelsen’in ikincilik mücadelesi, Ott Tanak’ın muazzam azmi ve Kris Meeke’in evim dediği ralli etaplarında yapacakları ralli takipçilerini heyecanlandırmaya yetiyor. Ayrıca, toprak ve de son derece gevşek yollardan oluşan etaplarda organizatörlerin de katkısıyla büyük zorluklar pilotları bekliyor. Çorum’da Türkiye Ralli Şampiyonası’nın son ayağının da koşulduğu şu saatlerde gelin önce bir Galler Rallisi’ndeki duruma bakalım.

Galler Rallisi’ne bakış videoları grubu:

Perşembe günü sabah saatlerinde Deneme etabının (Shakedown) koşulduğu Galler’de İspanya Rallisi’nde olduğu gibi burada da Estonyalı Fiesta R5 pilotu Ott Tanak iyi iş çıkardı. Evinde yarıştığını söyleyen Kris Meeke ise Tanak’ın 1 saniye arkasında kalmış oldu. Onların ardında ise Kuzey İrlandalı Craig Breen en iyi zamanı yaptı. Ardından akşam saatlerinde seremonik start’ın verilmesiyle Galler Rallisi resmen başlamış oldu.

Deneme etabının ardından görüldü ki zemin geçen seneye göre çok daha kuru ve çamursuzdu. Çocukluğunda burada seyirci olarak çok kez bulunan Kris Meeke bu konuda şaşkınlığını ya da hayal kırıklığını gizleyemedi ve belki de bu yüzden ilerleyen günlerde işler onun için yolunda gitmedi.

Galler Rallisi’nde Perşembe günü video grubu:

Cuma günü yoğun bir programla ilk 8 özel etap koşuldu ve gün sonunda 178,2 km yol kat edilmiş oldu.

Sabahın erken saatlerinde sisli ve bu sefer kaygan yollarda koşulan ilk iki özel etapta şampiyon sahneye çıktı. Yolu bile görmenin zor olduğu koşullarda öğlen saatlerine doğru 4 özel etap tamamlandı ve Ogier birinci sıraya yerleşirken ardından Estonyalı Ott Tanak ve sezonun şanssız pilotu Jari-Matti Latvala sıralandı.

Öğleden sonra ise süspansiyon sorunlarıyla Ogier’nin arkasında kalan Tanak yine de yarışı iyi götürenlerden oldu. Çünkü hemen bütün otomobillerin aktarma organları bir bir arıza vermeye başladı. Ogier’nin sıkıntısı sadece şanzımandan gelen garip sesler seviyesinde kalınca sıkıntı olmadı, ancak iki Volkswagen Motorsport pilotu Latvala ve Mikkelsen ön dingillerindeki sıkıntıdan dolayı gerilerde kaldı. Günün son etaplarına doğru ise Ogier de korkular yaşadı ama neyse ki korkusu gerçeğe dönüşmedi. Şampiyon gün sonunda ise şöyle konuştu: “Gün sona erdiği için çok mutluyum. Bir an için gerçekten ön aksın kırıldığını zannettim ama neyse ki bir şey olmadı. Latvala ve Mikkelsen de aynı nedenden geride kaldılar, onlar adına üzgünüm. Ancak üç Polo R WRC’de de aynı günde aynı sorunların yaşanması ilginç bir durum. Bu konu üzerine çalışıp sıkıntıyı gidermemiz gerekiyor.”

Galler Rallisi’nde Cuma günü video grubu:

Galler Rallisi bugün (Cumartesi) koşulacak 8 özel etapla devam ediyor. Yarın ise koşulacak son 6 özel etapla Dünya Ralli Şampiyonası’nın 13. ayağı tamamlanmış olacak. Son özel etap her zaman olduğu gibi Power-Stage özelliği taşıyor ve saat tam 15’te NTV Spor ekranlarından canlı yayınlanıyor. Kaçırmayın, takipte kalın!

İzzet Can Bekar

Küçükken babamın Tipo'suna binip onu kullandığımı hayal ederdim, zihnimde uzun yolculuklara çıkar babam gibi vites değiştirirdim. O yıllarda gelişen bu tutku, hayatıma şekil veriyor. Bu arada İTÜ'de Makina Mühendisliği okuyorum ve gerçek bir motor sporları tutkunuyum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu