Haberler

Golf’ün makyaj operasyonu ertelendi




VW’ya “Markanız için en önemli model hangisi?” sorusunu sormak isterseniz alacağınız cevap teredütsüz Golf olacaktır. Ancak VW, Paris Otomobil Fuarında makyajlı Golf’ü değil E-Golf‘ü tanıttı. 2020 yılında üretime girecek E-Golf sahip olduğu bataryaların boyutuna göre 400 ile 600 km arasında bir kapasiteye sahip olacak.

Tüketici Elektronik Fuarı yani CES‘in bu yıl Las Vegas’taki etkinliğinde tanıtılan e-Golf Touch ile Paris’te tanıtılan model bir çok ortak nokta içeriyor ancak aralarındaki farkların en dikkat çekeni ise iki E-Golf’ün katedebildikleri mesafeler. Şatışta olan e-Golf’ün sahip olduğu 190 kilometrelik menzilin üzerine 110 km daha ekleyen yeni e-Golf’ün batarya boyutu 24.2 kWh‘tan 35.8 kWh‘a yükseltilmiş. Neden 400 km değilde 300 km sorusu aklınıza gelirse Avrupa Birliği standartlarına göre yapılmış testlerde çıkan sonuç 300 km olarak açıklandı. Elektrikli Otomobil Geliştirme departmanının başında bulunan Dr. Vlokmar Tanneberger Berlin’de yapılan Formula E yarışında da buna benzer bilgiler vermişti.

Makyajlı Golf hakkında henüz net bir bilgiye ulaşılmış değil. Vw’nin Satış ve Pazarlama bölümünden sorumlu Juergen Stackman ise “Yeni Golf’ün Paris’te tanıtılması planlarımız arasında yer almamakta.” açıklamasında bulundu. Tanıtım tarihi konusunda ise Kasım ayı işaret edilmekte. e-Golf’ün detaylı tanıtımı gelecek ay yapılacağı için içten yanmalı modellerin de aynı etkinlikte tanıtılmasına kesin gözüyle bakılmakta.

Makyaj ile birlikte Passat ve Tiguan gibi diğer VW modellerinde kullanılan Active Info Display Golf’te de kullanılmaya başlayacak. Opsiyonel olarak tüketiciye sunulan 12,3 inçlik ekran, analog göstergelerin yerini alacak. Bir diğer yeni donanım ise e-Golf ile birlikte tanıtılan 9.2 inçlik dokunmatik ekran, bu ekran jest ile kontrol edilebildiği gibi tüm golf modellerinde opsiyon olarak alınabilecek.

VW’nin Golf üzerinde yaptığı değişimler “devrimden çok evrim” felsefesine dayandığı için dış ve iç tasarımda yapılan müdahalelerin minimum düzeyde tutulması kimseyi şaşırtmayacaktır. Wagon gövdesiyle seçeneği ile gelmesi beraber beklenen Golf GTE içinse VW henüz resmi bir açıklamada bulunmadı.

 

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Zaten satışlar hala iyi, o yüzden aceleci davranmıyorlar. Bu haliyle bile yeni çıkan rakipleriyle halen baş edecek seviyede.

    1. Yenisini beklenilebilir. Neler değişmiş, neler iyileştirilmiş diye bakılır. Fiyat artışı olursa o da değerlendirilebilir. Aradaki fark anlamlıysa mk7.5 alınır ama yok gerek yok denirse mk7'de alınabilir. Tabi mk7.5 çıktığında mk7 golf bayilerde kalırsa 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu