Haberler

Hyundai iddialı ralli konsepti RN30’u tanıttı




Geçtiğimiz hafta teaser görüntüleri yayınlanan Hyundai RN30, örtüsünü Paris Otomobil Fuarı’nda indirdi. Tasarımı ve teknik özellikleri ile iddialı görünen RN30, Koreli markanın yakın zamanda duyurusunu yapacağı N performans serisinin geleceğini işaret ediyor.

3. nesil i30 modeli temel alınarak geliştirilen Hyundai RN30, agresif tasarıma sahip olmak için bir takım donanım güncellemesinden geçmiş. Kaput ucundan tampon sonuna kadar inen geniş bir havalandırma girişi bulunan otomobil, tampon altında yer alan splitter ile ön bölümdeki agresif havasını pekiştiriyor. Arka kısımda bulunan geniş difüzör ve büyük spoyler ise aracın yüksek downforce üretmesine yardımcı oluyor. 19 inçlik jantlar ve Michelin’in özel olarak ürettiği lastikler aracın yol tutuş performansını arttırırken seramik uçlu çift egzoz sistemi elektrik desteği ile birleşince yolculara işitsel bir ziyafet sunuyor.

Konseptin kaputunun altında 2.0 litrelik dört silindirli bir turbo motor yer alıyor. Bu motor 380 beygir güç ve 451 Nm tork üretiyor. Dört tekerden çekiş sistemine sahip olan Hyundai RN30, virajlarda daha iyi dönüş sağlamak adına elektronik sınırlı kaymalı diferansiyel sistemi (LSD) ile donatılmış.

RN30 gibi performans otomobillerinde ağırlığı azaltmak adına karbon fiber takviyeli polimer (CFRP) malzemeler kullanılıyor. Hyundai bu noktada BASF ile işbirliğine giderek yüksek performanslı yeni plastik malzemeler geliştirmiş. Bu materyaller haricinde aracın ağırlığını azaltmak için koltuk ayarları daha geriye çekilerek ağırlık merkezi tamamen farklı bir noktaya alınmış.

Hyundai RN30, markanın performans otomobillerinin yapısını göstermek adına hazırlanan konsept bir çalışma olarak kalacak. N serisinin ilk üyesi olacak i30 tabanlı otomobilin ise 2017’nin ilk çeyreğinde tanıtılması bekleniyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Yeni Civic Hatchback ve type R hali herkes tarafindan begenilmis ama ben nefret ettim. Ama koreli bu isin hakkini vermis. Performans olarak ne yapar bilemiyorum ama tasarım olarak Japonlar ders almalı

  2. Arabanın tasarımı muhteşem olmuş. İnşallah n30 u da böyle gösterişli bir şekilde yaparlarda rakiplerine güzel bir alternatif olur.

  3. Albert Biermann adında bir eleman Hyundai performans departmanında bu araç için görev almış. Sanırım bu eleman aynı zamanda bmw için de çalışıyor. Yabancı ve yerli bir başka haberde de bu Albert denen eleman rakipler arasında focus rs ile ilgileniyormuş. Çıkarılacak olan awd n30 için rs'in awd sistemini araştırıyormuş, özellikle arka taraftaki tekerlere tork dağılımı yapan sistemin üzerinde duruyorlarmış. Bakalım rs'e rakip geliyor, inşaallah başarılı olurlar da güzel rekabetler izleriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu