Haberler

Lexus geleceğin koltuğunu yaptı




Lexus markası sunduğu lüks özellikler ve farklı tasarımının yanı sıra teknoloji konusunda da dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Lexus markası, uzun yolculuklarda vücutta oluşan olumsuz etkileri yok eden ve yolculukları daha konforlu hale getiren bir koltuk geliştirdi.

Lexus’un Kinetik Koltuk isimli yeni konsept koltuğu, yenilikçi özelliklere sahip. Koltuklar, esnek yapısı sayesinde vücudun şeklini alıyor ve uzun süreler boyunca konforlu bir yolculuğa imkan sağlıyor. Hareket eden yapısıyla, vücudun bel kemiği ve baş hareketlerini dengeleyerek, kasların rahatlamasını sağlıyor ve uzun süreli oturmanın yaratacağı sorunları engelliyor.

Koltuk minderi ve sırtlığı yolcu ağırlığı ve dış kuvvetlerle kinetik olarak hareket edecek şekilde tasarlanan bu konsept koltuk, oturulduğunda görüş alanının sabit tutularak araç hareketlerinden etkilenmeden başın dengede kalmasını sağlıyor. Bu özellik ise sürüş kolaylığını ve konforunu beraberinde getiriyor. Koltuğun sırtlık merkezi, göğüsün koltuk üzerindeki dik eksende döner hareket yapmasını sağlayacak şekilde omuz yüksekliğinde yer alıyor. Bu başı dengede tutarak destek olurken, koltuk yapısının daha ince olmasını da sağlayarak araç ağırlığının azaltılmasına yardımcı oluyor. Koltuk sırtlığında kullanılan örümcek ağı şeklindeki yapı malzemesinde petrol bazlı ürünler yerine çevre dostu sentetik ipek malzeme kullanılıyor.

İlk kez Paris’te sergilenen ve geleceğin koltuğu olarak gösterilen Kinetik Koltuk Konsepti’nin ilk uygulaması da UX Concept araçta gerçekleştirildi.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu