Haberler

Lexus Paris Motor Show’da yeni UX konsepti tanıttı




İleri teknoloji ve yüksek işçilik kalitesiyle dünyanın en iyi otomobillerini üretme felsefesine sahip Lexus, 2016 Paris Motorshow’da yeniliklerini sergiledi. Paris’te lüks coupe modeli LC’yi, Kinetik Koltuk Konsepti’ni ve NX Sport Edition’ı sergileyen Lexus, aynı zamanda UX Concept’in de dünya prömiyerini gerçekleştirdi.

UX Concept: Geleceğin Lexus tasarımı

Paris’te örtüsü kaldırılan Lexus UX Concept, lüks markanın yeni kompakt crossover modelini temsil ediyor. Bu yeni konsept, hem markanın yenilikçi tasarım dilini ortaya koyuyor hem de gelecekteki kompakt SUV vizyonunu gösteriyor.

Dikkat çekici Lexus tasarımını kompakt SUV’a aktaran UX Concept, iç ve dış tasarımının yanı sıra sürüş özellikleriyle de fark yaratıyor. Avrupa’da hızla büyüyen kompakt crossover pazarı için tasarlanan bu yeni konsept araç, çekici tasarımı ve kullanışlı yolcu kabini ile farklı bir sürüş deneyimi sunmayı amaçlıyor.

Lexus Markasından Kinetik Koltuk Konsepti

Paris’te Lexus’un bir diğer dikkat çekici tanıtımı, yeni Kinetik Koltuk Konsepti oldu. Yenilikçi bir yapıya sahip olan koltuklar, esnek yapısı sayesinde vücudun şeklini alıyor ve uzun süreler boyunca konforlu bir yolculuğa imkan sağlıyor. Hareket eden yapısı sayesinde, vücudun bel kemiği ve baş hareketlerini dengeleyerek kasların rahatlamasını ve uzun süreli oturmanın yaratacağı sorunların önüne geçilmesini sağlıyor. Koltuk sırtlığında kullanılan örümcek ağı şeklindeki yapı malzemesinde petrol bazlı ürünler yerine çevre dostu sentetik ipek malzeme kullanılıyor.

Berke Çoban

Piri Reis Üniversitesinde Gemi Mühendisliği okumaya çalışan bir PETROLHEAD

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu