Haberler

Meksika’dan sevgilerle




Ucuz işçiliği ve düşük maliyetleri sayesinde otomobil üreticilerinin yeni gözdesi olan Meksika, bildiğiniz gibi birçok Alman markasının otomobillerini üretiyor. Volkswagen Jetta, yeni BMW 3 serisi derken şimdi de yeni Q5’in Meksika’da üretilmeye başlanması da bunu kanıtlar nitelikte.

Ancak bir Alman otomobilinin Almanya yerine Meksika’da üretilmesi, otomobil tutkunlarının kafalarında hala soru işareti oluşturuyor.

İşte Audi, bu soru işaretlerini gidermek için Meksika’daki fabrikasından bir video yayınladı. Yeni Q5’in üretimi ele alınan videoda, 4200 kişiye istihdam sağlayan dev fabrika ve kaliteyi korumak adına yapılan büyük yatırım da adeta izleyicinin gözüne sokuluyor.

Tabi her şeyin bir bedeli var. Yıllık 150.000 araç üretim kapasitesine sahip fabrikayı, 400 hektarlık dev araziye kurmanın Audi’ye maliyeti tam tamına 1 milyar Euro!

Audi’nin bu kadar masraf yapmasının en önemli nedenlerinden birisi de yeni A4, A5 ve Q7’de kullanılan MLB Evo platformu. Yeni Q5’i de selefine göre 90 kg hafifletecek olan bu yeni platform, motor ve şanzımanın montajında Audi’ye ciddi fayda sağlıyor.

Yeni Q5, 2017’de ve ilk olarak Avrupa’da satışa sunulacak.

 

Emrullah TEKGÖZ

1994'te doğdum. Atılım Üniversitesi İşletme (İngilizce) okumaktayım. Otomobil tutkum hayatımda her zaman büyük yeri olan AE101'in efsanevi mekanik tınısıyla başladı, E46 320i ve E39 540i ile bu tutku yerini aşka bıraktı. Bu aşk atmosferik Avensis 3 FL ile devam etmekte.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Anasayfada 27 Eylül'de yüklenenler sıralanıyor. En yeniler değil…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu