FeaturedHaberler

MT-09 yenilenen yüzüyle karşımızda!




Yanlış duymadınız: Yenilenmiş tasarımı ve gelen yeni elektronik destekleriyle 2. jenerasyon MT-09, Intermot motosiklet fuarında tanıtıldı! MT-10’un ”sev ya da nefret et” tasarım felsefesine sahip yüzü, MT-09’da da kendini gösterdi. Değişen kafa tasarımının yanında, geliştirilen teleskopik çatal, ayarlanabilir çekiş kontrolü ve standart olarak gelen ABS güncellenen MT-09’da dikkat çeken özellikler.

mt09_09

Motoru ve diamond tipindeki şasisi eski modeliyle aynı kalan MT-09, arka maşaya bağlanan yeni plakalık-çamurluk, bu sayede kısalan kuyruk, keskinleşen ön ve arka LED farlar, şişkin radyatör kanatları gibi özellikleriyle hyper naked sınıfında pek olmayan son derece radikal bir görünüme sahip olmuş durumda.

mt09_07

2017 model torkun efendisinde, çekiş kontrol standart olarak gelecek ve isteğe bağlı olarak kapatılabilecek. Tekerlekteki patinajı azaltacak bu sistem, değişken yol koşullarını algılayarak çalışabilecek.

Birbirinden bağımsız olarak çalışabilen ön süspansiyonlar hem sportif pist sürüşlerinde hem de şehir içi gibi konfor gerektirecek durumlarda motosikletin karakterinden asla ödün vermemesini sağlıyor.

mt09_06

Yamaha’nın Assist&Slip debriyaj sistemi sürücünün günlük kullanımda sol elindeki yükü 20% azaltmayı hedefliyor. Buna ek olarak debriyajsız vites değişimini sağlayan Quick Shift System MT-09’da standart olarak sunuluyor. Bu özellikler ile MT-10 ile arasındaki farkları yavaş yavaş kapatan MT-09 yollara yeni yüzüyle göz kırpıyor.

Ülkemizde ve çoğu pazarda karanlığın gözleri sloganıyla dikkat çeken MT-09, Night Fluo, Tech Black ve Yamaha Blue renkleriyle satışa sunulacak. Amerika pazarında ise bizden farklı olarak gri, beyaz ve kırmızı renklerinin kullanıldığını belirtelim. Fiyatını merakla beklediğimiz MT-09 Amerika’da $8999’lık fiyat etiketiyle dikkat çekiyor.

Fotoğrafları ve reklam filmi ile karşınızda MT-09!

 

Faik Gökhan Gök

1994 Amasya doğumluyum. Kültür Üniversitesinde bilgisayar mühendisliği okuyorum. Otopark; senelerdir otomobil hakkında bilgi alırken, şimdi motosiklet hakkında yazabileceğim bir yer olduğu için mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu