Haberler

Skoda Kodiaq 90 bin TL’den gelecek




Çek üretici Skoda’nın, SUV atağındaki en önemli adımı olan Kodiaq, Paris Motor Show’da ilk kez kamuoyu önüne çıktı.

Markanın ilk büyük SUV modeli olarak dikkatleri üzerine çeken Kodiaq, şubat ayından itibaren Türkiye’de satışa sunulmaya başlanacak.

Skoda açısından yepyeni bir dönemi işaret eden Kodiaq, Türkiye’de de markaya yeni müşteriler katacak. Türkiye’ye önümüzdeki aylarda gelecek aracın 1.4 lt benzinli versiyonunun 90 ile 110 bin TL arasında fiyatının oluşturulması planlanıyor.

Tüm modellerinde olduğu gibi sınıfının standartlarını yeniden belirleyecek Kodiaq, Skoda’nın özellikle yeni nesil Superb’de kullandığı etkileyici tasarım dilinin SUV sınıfındaki yansıması durumunda. Çekiciliğin yanı sıra olağanüstü pratikliği de bir arada sunan Kodiaq, 5 koltuklu veya 7 koltuklu olarak tercih edilebilecek. Kodiaq, Skoda’ya özgü “akıllıca” donanımların yanı sıra en son teknolojiye sahip eğlence ve güvenlik sistemleriyle de satın alınabilecek.
Sınıfının en büyük ve pratik bagaj hacmini sunan Kodiaq, böylelikle iddiasını daha ileriye taşıyor. 680 lt’lik bagaj hacmi, arka koltuklar katlandığında 2065 lt’ye çıkıyor.

Skoda Kodiaq’ta ikisi dizel, 1.4 lt ile 2.0 lt arasında hacimlere sahip 5 farklı motor seçeneği bulunuyor. Tüm motorlar, Start&Stop sisteminin yanı sıra “fren enerjisi geri kazanım” sistemi ve yüksek güce karşılık düşük tüketim sunan verimli termal yönetim özelliğine sahip. Skoda Kodaiq, 1.4 TSI 150 PS benzinli ve 2.0 TDI 190 PS dizel motorlarda 4×4 sürüş seçeneğini aynı zamanda DSG şanzıman ile kombine etme imkanı sunuyor.

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

60 Yorum

    1. Baz benzinli manuel versiyon değerlendiriliyor. Yeni Tiguan baz benzinli manuel 89 bin TL. Kodiaq da 90 bin TL olabilir, bunda bir sıkıntı olmaz 🙂

      1. tam netleşmeden konuşmak zor ama bu aracın boşu bile oldukça iyi opsiyonları barındırıcak araç yeni olduğu için.. aynı zamanda skoda vw grubunun iyi hacimli araçlarını çıkartıyor, bizde çok önemli özellik bu.. biraz dolu kodiaq 100 bin falan olursa ne tuscon satar ne qashqai.. tiguan bile daha lüks konumlandırılmasına rağmen başa çıkamaz.. ben giriş fiyatının 100 bin üstü olucağını düşünüyorum.. ya da doğuş tiguan satışlarını kısmayı ama karşılığında rakipleri ezmeyi göze alıp bu fiyatları koyabilir araca.. merakla bekliyorum..

  1. Kodiaq'ı takipteyim. Peder almayı düşünüyor fiyatlar böyle uygun olursa. Bakalım 2.0 lıklar ne kadar olacak.

  2. Kodiaq,Tiguan'ın büyüğü.Tiguanla aynı sınıfta değil yani.Aynı paradan başlaması normal.

  3. 125lik superb 76dan başladığını düşünürsek benzer donanımın 90dan başlaması normal değilmi. Bendebu aracı bekleyenlerdenim.

  4. fiyatı çok makul. otomatik takıntısı olmayan için benzinlisi alınıp binilir. otomatik alacağım dolu alacağım dize alacağım dersen 130k net

  5. Bence fiyatı makul. Rakiplerine kıyasla uygun bu fiyat bence.

  6. 2.0 dizel tiguana çekişte yetmiyordu acaba bu araca yetecek mi( tiguandan 70-100 kg daha ağır) bunun cevabını yanıtlayınca fiyatının makul olup olmadığına cevap verilebilir bence.

    1. tiguan türkiyede 150 lik dizel ile satılıyor kodiaq 190 lık dizel ile gelecek fiyatları 150 lik tiguan çivarında olursa baya satar bence

      1. ben genel olarak karşılaştırıyorum eğer 190lık uygun olursa alınır asıl soru şu 2.0 dizel gitmekte zorlanan bir araba daha hacimsiz ve torksuz 1.4 benzinli ile nasıl gidecek? bu tiguan için büyük bir problem peki ondan ağır kodiaq için ayrıca ağırlık filan demeyin aynı kilodaki 2.0 dizel tork konvertörlü zafira da kullandım 200 kadar soluksuz hızlandı.

        1. doğru haklısın artık vag grubu her markada aynı motorları kullandığı için bu sıkıntılar oluyor en azından 1.4 tsi 150lik bir upgrade ile 170 180 beygire çıkması lazım bu araba için ama vaq grubu malesef maliyetler yüzünden fazla değişiklik yapmıyor motorlar üzerinde

  7. Tiguan den daha uygun fiyat olacaktir diye tahmin ediyorum asil soru 1.4 tsi 90 bin baz ise 2.0 dizel 190 hp kactir ful paket 145 in ustune her cikisinda kotu ne kadar altindaysa o kadar iyi bence

  8. Bu arada wv grubu herhalde skodayi kodiaq ile tr de var etmek istiyor ornegin yetiyi 2014-15 1.6 dizel otomatik getirdiler ve hemen tiguanin onunu kesecegini dusunerek 1.4 ve 1.2 benzinli getirtiyorlar ben 3 ay once bir bayiye sordum hangi mantikla yetiyi 1.6 dizel getirmiyorsunuz once soylemedi siki yetici oldugumu gorunce abi bizden duydugunu soyleme ama wv yetinin tiguani geride birakabilecegi korkusuyla gondermiyor diye itiraf etti. Tabi kodiaq tiguana rakip degil toureg e rakip ondan kodiaqa yukleneceklerdir.

  9. her şeyi anladım da toureg ne alaka kodiaq ile tiguan aynı platformda üretilmiyor mu?

    1. işte bu arabayı alınabilir parasını hak eden klasmanına sokan da bu 'Dev bir D-SUV KODIAQ' selefleri toureg , land cruiser , santa fe vb..

  10. Touareg, Land Cruiser Kodiaq'ın rakipleri değil.

    Mevcut rakipleri Santa Fe, Sorento, RAV4 ve X-Trail gibi araçlardır. Premiumlarda ise X3, Q5 gibi rakipleri var.

  11. 2.0 dizel ile çekmeyen tiguan 0-100 9.3 sn de çıkıyordu kodiaq ise 10.2 sn yazılmış neredeyse 1 sn geç çıkıyor belli ki çekişte baya zorlanacak.

  12. D sınıvı SUV diye bir arabaya 90 bin tl saymak mantıklı değil. 200 tl zaten bir daire parası.

  13. kodyq.jpg

    Aynı gibi değerler. Hatta 190lık motorla performanslı denilebilir.

    Çoğu kullanıcı için 10 sn yeterli oluyor zaten.

  14. Bebebiskuvisi demiş ki:

    Eki Görüntüle 787

    Aynı gibi değerler. Hatta 190lık motorla performanslı denilebilir.

    Çoğu kullanıcı için 10 sn yeterli oluyor zaten.Hepsini görüntüle…

    Bu arabayı almak isteyen önce bir aylığına kiralayıp test etmeli. Mühtemelen europcar veya Avis filoda olacaktır. Ben olsam öyle yaparım. Eğer performans olarak tatmin ederse alınır, etmezse alınmaz.

  15. değerler normal zaten sorun şu 2.0 tiguan 120 den sonra çekiş sorunları yaşıyordu otopark'ın testine göre ve benim düşüncem tiguandan daha ağır ve 0-100 daha kötü bir araba çekişi daha da kötü olur.

  16. Hayir dostum qodiaq teknik ozelliklerine bakarsan bir d segment suv tiguan ise b ile c arasi suv hadi c segment suv olsun arada fark var diye dusunuyorum

  17. İkiside MQB. Ona bakarsan B8 passatda MQB.

  18. Boyutları büyük diye üst segmete çıkmaz mesela zafira tourer şuan c segmenti mpvlerden ortalama 10cm daha ucuzdur ama yine d segmenti mpv olması için yeterli değil.

  19. Tabi sadece boyutla sinif belirlenmiyor ama boyutta onemli mesela octavialarin boyutu d ye kaciyor ama superb de d siniftan bayagi bi buyuk,genis, aks mesafesi fazla neyse bana qodiaq vi d suv gibi geliyor sen ne dusunuyorsun nedir sence berkay4408?

  20. heyv18 demiş ki:

    Tabi sadece boyutla sinif belirlenmiyor ama boyutta onemli mesela octavialarin boyutu d ye kaciyor ama superb de d siniftan bayagi bi buyuk,genis, aks mesafesi fazla neyse bana qodiaq vi d suv gibi geliyor sen ne dusunuyorsun nedir sence berkay4408?Hepsini görüntüle…

    Kodiaq Büyük bir C suv olarak piyasaya sunulacak zaten 7 kişilik olması için normal 5 kişilik suvlardan en az 15cm daha uzun olmak zorunda

  21. hikmetkara demiş ki:

    Berkay niye çekmesin dostum ya. 2.0 dizel için bir bmw 320 d gibi gitmiyordur sadece. Yoksa 1600 kilo 1.6 dizel insignia çekecek de dsg li 2.0 tdi çekemeyecek miHepsini görüntüle…

    Aynı motor kullanan ve kendisinden 100 kilo daha hafif olan tiguan 120 den sonra çekiş sorunları yaşadığı söylenmişti otoparkın testinde benim yorumumda o testte göre zaten insan 150bg 350 tork görünce 120 den sonra da iyi hızlansın hatta 200 lere rahat rahat çıkmasını bekler 🙂

  22. Valla 120 den sonra çekişte zorlanıyor ve performansının kötü denildikten sonra bence bu durum baya korkutucu ben 1700 kiloluk 2.0 dizel zafira ile rahat rahat 200 çıkmıştım tiguanın da o hızlara hiç zorlanmadan çıkmasını beklerdim. Ben And ve Doğan abinin bu yorumu yaparken gidip 200bglik 2.0 lar ile kıyasladıklarını da zannetmiyorum.

  23. Valla istediği kadar uygun olsun şahsen Tiguan varken kodiaq gibi çirkin bir SUV almam ikisini yan yana koysalar önden bakıldığı zaman Tiguan daha üst segment gibi duruyor.

  24. 120 yi geçebilirse evet alır 🙂

  25. dikkat et sadece vagcıların hayallerinde geçmesin 🙂

  26. hikmetkara demiş ki:

    vag opeli geçeli yıllar olmuş zaten geçtiğini unutmuş :)Hepsini görüntüle…

    Neyse sidik yarışı yapmaya gerek yok motora para yatıracağına hileli yazılım ile yapmak daha kolay 🙂

  27. 1 gram bir şey anlamadım ama neyse iyi akşamlar 🙂

  28. 100'den sonra öyle yavaşlıyor ki şaşırdım kaldım. Hele 180'den sonra bildiğin birer birer hızlanıyor. Benim 1.6 tdci bundan daha iyi gidiyor. 150 hp belli ki bu motora yetmemiş, bu güçle 2.0'ın ne ötv'sine ne de mtv'sine katlanılmaz.

  29. Ahahahah asla tutmaz 1.6 oto dizel yoksa

    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

  30. Şu Doğuş'un son zamlarından sonra 90.000 TL hayal olarak kalacak.

    Leon'ları 80.000 TL'nin üstüne çektiler (1.4 TSI – 1.6 TDI). Biraz donanımlı olsun derseniz fiyatlar en kötü 90.000 TL oluyor.

    Ibiza'da da öyle. 1.0 EcoTSI DSG Style paket 20 Kasım'dan önce 53.900 TL idi. Bugün oldu 58.400 TL. Bu arabayı Sunroof + Bi-Xenon + Style Plus paket + 16" ve metalik renk alayım derseniz şu anda 75.000 TL liste fiyatına erişiyor. Hadi indirimle düşsün düşsün 73.000 TL'ye düşsün.

    Kodiaq en iyi ihtimalle 110.000 TL'den giriş yapar. Donanım ya da üst paketlerle 1.6'ya kadar olanları 150.000 TL'den aşağı olmaz.

    İnşallah ben yanılırım.

  31. Allah dogusun cezasini verecek ediyorum vag dan bi opsiyon bu kadar pahali olmamali

    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

  32. hocam baştan sona yorumlarını okudum bu konu hakkındaki, 2.0 dizel tiguan çekmiyor cümlesini kurmadan paragrafı sonlandırmamışsın. 1600kg insignia 1.6 dizel 136 beygir-320nm tork gibi çok güzel motorun haline bak demezler mi 0-100 10.9sn ile?

  33. CenkGs demiş ki:

    100'den sonra öyle yavaşlıyor ki şaşırdım kaldım. Hele 180'den sonra bildiğin birer birer hızlanıyor. Benim 1.6 tdci bundan daha iyi gidiyor. 150 hp belli ki bu motora yetmemiş, bu güçle 2.0'ın ne ötv'sine ne de mtv'sine katlanılmaz.Hepsini görüntüle…

    Zaten and ve doğan abi de bu arabanın çekişi 120 den sonra kötü diye kodiaq tiguanda 80 kilo daha ağır acaba çekişi nasıl etkileyecek.

    talipagdasann demiş ki:

    hocam baştan sona yorumlarını okudum bu konu hakkındaki, 2.0 dizel tiguan çekmiyor cümlesini kurmadan paragrafı sonlandırmamışsın. 1600kg insignia 1.6 dizel 136 beygir-320nm tork gibi çok güzel motorun haline bak demezler mi 0-100 10.9sn ile?Hepsini görüntüle…

    0-100 motor kadar şanzıman da önemlidir motorun çekişini 120 den sonra anlaşılır ve o motor kullananlara göre 200 kadar rahatça çıkıyor o arabada o motoru baltalayan şey insignia nın ağırlığı,opelin 6 ileri tork konvertörü ve üstüne opelin genel olarak uzun vites oranları.

    Edit: Benzer ağırlıktaki talisman da 10.8 sn de hızlanıyor tabii bu hızlanma verileri ne kadar doğru ona da bakmak lazım
    Talisman vs İnsignia karşılaştırması.

  34. Arkadaşlar X3 20d xDrive'da, Mercedes GLC 220d 4Matic'te 140 km hızdan sonra ıkınıyor. Tiguan'da aynı şekilde.

    Gayet normal bir durum. Neyi tartışıyorsunuz anlamadım?

  35. Şuanda arabalarımızı çok büyük oranda şehiriçi kullanıyoruz doğru mudur? 120den sonraki hızlar ülkemizde yasal boyutlarda yasak mıdır? başka sorum yok teşekkür ederim.

  36. AlkanExclusive demiş ki:

    Arkadaşlar X3 20d xDrive'da, Mercedes GLC 220d 4Matic'te 140 km hızdan sonra ıkınıyor. Tiguan'da aynı şekilde.

    Gayet normal bir durum. Neyi tartışıyorsunuz anlamadım?Hepsini görüntüle…

    Mercedes diğerlerine göre biraz daha iyi gibi duruyor ama o da yeterli değil bana kalırsa. Yani mevzu sadece kodiaq yahut tiguian değil. Türkiye'de maalesef 2.0 motorların vergileri ortada. Açıkçası hangi segment olursa olsun 2.0 vergisine katlandığım bir aracın yüksek hızlarda bu şekilde tıkanmasını normal karşılamam. Yurt dışında yaşasam sıkıntı yok. Sonuçta parası makul, performansı da ona göre. Ama Türkiye'de dediğim gibi 2.0 olarak alacağım her araç için üst hızlardaki beklentim bu videolardakinden daha fazla olması yönünde.

  37. CenkGs demiş ki:

    Mercedes diğerlerine göre biraz daha iyi gibi duruyor ama o da yeterli değil bana kalırsa. Yani mevzu sadece kodiaq yahut tiguian değil. Türkiye'de maalesef 2.0 motorların vergileri ortada. Açıkçası hangi segment olursa olsun 2.0 vergisine katlandığım bir aracın yüksek hızlarda bu şekilde tıkanmasını normal karşılamam. Yurt dışında yaşasam sıkıntı yok. Sonuçta parası makul, performansı da ona göre. Ama Türkiye'de dediğim gibi 2.0 olarak alacağım her araç için üst hızlardaki beklentim bu videolardakinden daha fazla olması yönünde.Hepsini görüntüle…

    Cenkcim sana X3 & X4 35d verelim kardeşim 😀

  38. Ahahah evet beni anladın işte 😀
    2.0'ın vergisi çok fazla, insanın da beklentisi o yönde fazla oluyor haliyle 🙂

  39. Şehir içinde her ışıkta kalkış yapıp drag yarışı yaptığımızı da sanmıyorum kimse demedi zaten bu arabalar şehir içinde yetmez diye ama bu arabaların hepsi şehir içinde rahatça yeter. Bu performans şehir içinde uzun yokuşlarda, uzun yollarda ve gazlarken lazım olur.

  40. DouglasAdams demiş ki:

    ??????Hepsini görüntüle…

    +1 haklısın ama Ingiltere'de de bazı kuruluşlar D Segmenti SUV'ler (SantaFe….) ile karşılaştırıyorlar.

  41. SUV'dan performans beklemeyi bir türlü anlamadım. SUV demek yüksekte oturmak demek, yerden daha yüksek olduğun için uzun yolda binek araba kadar rahat gitmenize imkan vermez. Virajlarda binek araba kadar istikrarlı gitmez. Bu söylediklerime bindiğim suvlar arasında istisna (yolcu olarak binip Kocaeli'ne gidip gelmiştim) 2003 x5'ti. Ama BMW neticede, binek BMW'ye binsen x5'te ondan kötü olacaktır bu konularda büyük ihtimalle. Sık uzun yol yapan birinin suv alması mantıklı gelmiyor. Onun dışında şu "çekmiyor itmiyor gitmiyor" lakırtıları dikkate değer değil. 1.3 linea multijete binip turbonun ucundan tadını alan adama 2.0 atmosferik accord versen "çekmiyor hocam çekmiyor :(" moduna giriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu