Haberler

Skoda Superb 15 yaşında




Skoda’nın ilk kez 1934‘te kullandığı ”Superb” isminin, yıllar sonra otomobil dünyasına damga vuracağını kim bilebilirdi ki?

Skoda, 2000’lerin başlarında Volkswagen Passat B5‘i baz alarak modern Superb’i yeniden ortaya çıkarmış ve D segmentine yeni bir soluk katmıştı. Sahip olduğu büyük boyutları ve geniş arka diz mesafesi ile anılmaya başlanan Superb, bugün Skoda’nın en önemli modellerinden biri.

Bugün 3. jenerasyonuyla karşımızda olan güncel Superb, satışa sunulduğu 2015’ten bu yana 100.000 adet sattı. 2001’den bugüne kadar toplam 900.000 adet satış rakamına da ulaşan Superb, sadece 15 yılda bu muhteşem başarıya imza atmış oldu.

Superb’in yeni hedefleri neler?

Sahip olduğu kaliteyi ve şık tasarımı rakibi Passat’tan daha uygun fiyatlarla sunması, Superb’in en büyük silahı. Bu sayede Avrupa’da büyük başarıya ulaşan Skoda, Amerika pazarına da girmek istiyor. ABD Patent ve Marka Ofisi‘nden ”Superb” ve ”Skoda Superb” isimlerinin telif haklarının alınması da bunun en büyük işareti. Superb modeline oldukça güvenen Skoda, bu hamle ile ismini Amerika’da da duyuracak gibi görünüyor.

Emrullah TEKGÖZ

1994'te doğdum. Atılım Üniversitesi İşletme (İngilizce) okumaktayım. Otomobil tutkum hayatımda her zaman büyük yeri olan AE101'in efsanevi mekanik tınısıyla başladı, E46 320i ve E39 540i ile bu tutku yerini aşka bıraktı. Bu aşk atmosferik Avensis 3 FL ile devam etmekte.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Superb değeri bilinmeyen bir otomobil. Passat’ta VW yazması arabaya cazibe katıyor, halbuki alakası yok. Audi, BMW, Mercedes olsa anlarım ancak VW gibi sıradan otomobiller üreten bir marka yani kısacası Skoda ve VW arasında hiçbir fark yok benim için. Fiyat-performans olarak kıyas edecek olursak elbette superb fersah fersah üstün bir araç, aklınızı kullanın arkadaşlar.+ Olarak Passat’ın yakın zamanlarda makyaj yemesi muhtemel diye düşünmekteyim. Skoda Superb daha çıtır çıtır taze bir otomobil

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu