Haberler

Skoda SUV piyasasını sallamaya geldi




Çek üretici Skoda’nın, SUV cephesindeki en önemli silahı olan Kodiaq, Paris Otomobil Fuarı’nda ilk kez görücüye çıktı. Markanın ilk büyük SUV modeli olarak dikkatleri üzerine çeken Kodiaq, şubat ayından itibaren Türkiye’de satışa sunulmaya başlanacak. Skoda açısından yepyeni bir dönemi işaret eden Kodiaq, Türkiye’de de markaya yeni hayranlar katacak.

Tüm modellerinde olduğu gibi sınıfının standartlarını yeniden belirleyecek Kodiaq, Skoda’nın özellikle yeni nesil Superb’de kullandığı etkileyici tasarım dilinin SUV sınıfındaki yansıması durumunda. Çekiciliğin yanı sıra olağanüstü pratikliği de bir arada sunan Kodiaq, 5 koltuklu veya 7 koltuklu olarak tercih edilebilecek. Kodiaq, Skoda’ya özgü akılcı çözümler sunan donanımların yanı sıra en son teknolojiye sahip eğlence ve güvenlik sistemleriyle de satın alınabilecek.

Sınıfının en büyük ve pratik bagaj hacmini sunan Kodiaq, böylelikle iddiasını daha ileriye taşıyor. 680 litrelik bagaj hacmi, arka koltuklar katlandığında 2065 litreye çıkıyor.

Skoda Kodiaq’ta ikisi dizel, 1.4 lt ile 2.0 lt arasında hacimlere sahip 5 farklı motor seçeneği bulunuyor. Tüm motorlar, Start&Stop sisteminin yanı sıra fren enerjisi geri kazanım sistemi ve yüksek güce karşılık düşük tüketim sunan verimli termal yönetim özelliğine sahip. Skoda Kodaiq, 1.4 TSI 150 beygir benzinli ve 2.0 TDI 190 beygir dizel motorlarda 4×4 sürüş seçeneğini aynı zamanda DSG şanzıman ile kombine etme imkanı sunuyor.

Siz de Yeni Skoda Kodiaq ile ilgili düşünce ve yorumlarınızı bu haberin altında bizimle paylaşabilirsiniz.

Herkese güvenli ve keyifli sürüşler!

cgrkn

2015 yılı Makine Mühendisliği mezunuyum. Otomobil tutkum 5 yaşındayken yoldaki arabaların markalarını saymakla başladı ve makine mühendisi olmamı kaçınılmaz kıldı. Artık uzun yıllardır takip ettiğim Otopark.com ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. koyduğunuz fotoğraflardan birincisi konsept bir otoobil "vision s" kodiaq değil ikinciside yeti nin yeni kasası kodiaq değil.

  2. 1.6 tdi kısa oranli bi manuel sanzimanla birlikte bide 4×4 olsa octavia daki gibi iyi satar ozaman

  3. 680 litre bagaj hacmi bayağı iyi bilmiyorum rakipleri ne kadar sunuyor ama.
    Ama tipini bek beğenmedi önden ucube duruyor.

  4. Skoda Kodiaq alırım önündeki Skoda logosunu da kaldırırım keyfime bakarım. Araç tutmaz ve satmaz ise herkes önündeki logoyu kaldırsın yerine Audi, VW logosu fakan taksın. Bakın o zaman tutmayan araç nasıl peynir, ekmek gibi satıyor görün

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu