Haberler

TomTom’dan yeni park hizmeti




TomTom Yol-Üstü Park Hizmeti ile sürücüler artık yol üzerindeki boş park yerlerine hızla ulaşacak. Böylece sürücüler hem zamandan tasarruf edecek hem de park yeri stresinden kurtulacak.

İstanbul, 30 Eylül 2016 – TomTom (TOM2) park yeri bulmakta zorluk çeken sürücüler için ezber bozan yeni Yol-Üstü Park Hizmeti’ni sunuyor. Bu hizmet başlangıçta Avrupa’nın 25 şehrinde sunulacak ve ardından bölgesel olarak yayılacak. TomTom Yol-Üstü Park Hizmeti, TomTom’un müşterilerine halihazırda sunduğu mevcut Kapalı-Alanlar (otopark alanları, garajlar) Park Hizmeti’ni tamamlayacak.

TomTom, müşterilerinin günün hangi saatlerinde ve nerede park alanları aradığını geniş GPS datalarını kullanarak belirliyor. Bu bilgiyle TomTom müşterilerine cadde üzerinde park yeri bulabilme olasılığını ortalama arama zamanını da belirterek sunuyor. TomTom park deneyimini geliştirmek üzere ileride ücret ve yasak bilgilerini de ekleyecek.

TomTom Trafik ve Seyehat Bilgisi Başkanı Ralf-Peter Schäfer konuyla ilgili şunları söyledi: “TomTom Yol-Üzeri Park hizmeti sürücülere park etme konusunda bir rahatlık getirerek streslerini azaltıyor ve zamandan ve paradan tasarruf etmelerini sağlıyor. Hizmet aynı zamanda şehirlerdeki trafik sıkışıklığını da azaltarak CO2 emisyonunu düşürüyor ve kentsel mobiliteyi geliştirecek cadde parkı yatırımının yönetimini kolaylaştırıyor.’’

TomTom’un Yol-Üzeri Park Hizmetleri Paris Otomobil Fuarı’nda Salon 3, Stand 104 TomTom alanında sergilenecek.

Yol-Üzeri Park hizmeti videosunu izlemek için ekteki linki tıklayabilirsiniz:

https://youtu.be/j9P-cKYkyww

Hizmetin sunulacağı şehirler:

Brüksel, Kopenhag, Marsilya, Paris, Berlin, Köln, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Münih, Stuttgart, Milano, Roma, Torino, Amsterdam, Rotterdam, Oslo, Moskova, Barselona, Madrid, Valencia, Göteborg, Stockholm, Birmingham, Londra.

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu