FeaturedHaberler

Triumph’dan büyüleyici Bonneville Bobber




Triumph markası son on iki aydır çıkardığı modellerde dünyayı şoke ediyor. Piyasaya sunduğu yeni klasik modellere, Bobber modelini de ekleyerek, ilk defa çarpıcı bir biçimde önceki modellerine göre farklı bir türle ortaya çıktı.

bobber_22

İngiliz şirketinden gelen bu hareket mantıklı olduğu kadar da cesur. Mevcut olan motor platformunu tamamen yeni yapılan bir motosikletin içine sığdırdılar. Şirketin elinde yıllarca üretilen Cruiserlara ve Custom motorlara rağmen, tek gayesi saf dizayn olan Bobber ile fazlasıyla övünüyorlar.

bobber_02

Ama sakın aklınıza, bu dizayn odaklanması Triumph’ın kullanılabilirlik, konfor ve sürüş konularından fedakarlık ettiği gelmesin. Tam tersi olarak Harley Davidson’ın en nadir bobber’ı olan Forty-Eight, 7.9litrelik küçük tankı ve ayaklar önde sürüş pozisyonunun yanında Triumph’ın Bobber’ı çok daha pratik durmakta. Sürüş pozisyonu olarak çok daha geleneksel olan Bobber, kısa boylu insanlar için bile konfor sağlıyor.

bobber_15

Ayarlanabilir koltuğun ise sürüşe ciddi bir etkisi olduğu aşikar. En geride ve en alçak olduğu durumda geniş yollarda sürmek için özgün ve rahat Bobber oturuşunu sağlıyor. İki cıvata dişlisini çıkardığınızda alüminyum koltuk öne kayarak benzin deposuna yanaşıyor ve bu da daha çok Roadster havası yaratıyor. En alçak konumunda 690mm’lik koltuğu ile üstünde durması mükemmel ve bu sayede trafik ışıklarından ve trafikten hiç korkmaya gerek kalmıyor.

bobber_13

Büyük olan gösterge ise yüksekliği ayarlanabildiği için hangi pozisyonda olursanız olun her şekilde rahat görmenize olanak sağlıyor.

bobber_12

Henüz yakıt tankı ile ilgili net bir bilgi elimizde olmasa da, T120’lerden çok az daha küçük olacağı düşünülüyor, tahminen 11.5 litre civarlarında. Bu da ortalama bir yolculukta bir kere yakıt alımı yeterli olacaktır. Yakıt tüketimiyle ilgili de bir bilgi olmamasına rağmen Thruxton’un verilerine göre bir tam dolu depo ile ışık yanana kadar 193km yol yapması bekleniyor.

bobber_14

Bir başka dikkat çeken konu ise Triumph’ın tüm elektronik ve ıvır zıvırları çok iyi bir şekilde gizlemesi. Eski tip akü, paslanmaz çelik şeritlerle motorun arkasına gizlenmiş. Daha komplike kontrol sistemleri ise motorun etkilenirliğini arttırarak yan bölmelere paketlenmiş. O kadar sadeleştirilmiş görüntünün arkasında ise ABS, çekiş kontrolü, sürüş modları ve gaz kablosu olduğuna inanmak zor ama varlar.

bobber_11

Belki de özelliklerinden ve paketlemesinden daha etkiliyecisi ise ne kadar motorun zerafeti, özgünliği ve üretim kalitesi. Detaylar tam anlamıyla mükemmel. T120 seviyesinde kullanılan ortak parçaları kusursuz birleştirerek, tam anlamıyla görsel bir şölen sunmakta. Hiç sürmeden, garajınızda oturup kendisini izleyerek kahvenizi içmeniz için bile yeterli kadar güzel bir motor!

Fiyatı hakkında ise henüz tam bir bilgi paylaşılmış değil.

bobber_15

2017 Triumph Bonneville Bobber’ı detaylı inceleyecek olursak;

Oturuş:

Bobber’ın alüminyum koltuk yuvası rahat bir koltukla gelse de farklı seçenekler de seçmek mümkün. Daha derin ve rahat koltuklar seçilebilirken, daha ince daha havalı koltuklar da seçilebilir. Koltuk öne ve geriye 8cm gidebilecek şekilde ayarlanabilir. Çok fazla gibi gözükmese de gerçekte oldukça fazla.

Ses:

Üretim aşamasında olan bir motor için ve gürültü regülasyonlarını sağlaması için çok fazla bir sesi olmamasına rağmen oldukça güzel. Bu güzel sesi ise katalitik konvertörü ve motorun altında yatan susturucuya borçlu.

Motor gücü:

Gücünü Bonneville T120 de olan 1200cc’lik yüksek torklu, 8 valfli, sıvı soğutmalı, 270 derece ateşleme sıralı ve 6 vitesli motordan alıyor. Basit mimarisi T120ninki ile aynı olan motor Bobber için yeniden kalibre edilerek torku daha da arttırılmış.

Bilgi ekranı:

Ayarlanabilir gösterge ekranında bulundan LCD panelde, kilometre, devir saati, vites, menzil, yakıt seviyesi ve tüketim, saat, trip ve çekiş kontrol ayarları görülebilmekte. Eğer ki ısıtmalı elcik ve hız sabitleyici de aksesuar olarak alınırsa bunlar da bu ekrandan görülebilmekte.

bobber_09

Yakıt tankı:

Farklı renklere boyanan depolar, boya yapanın imzası ile süsleniyor. Kapasitesi hakkında bilgi olmasa da, 11.5 litre civarında olması bekleniyor.

Elektronik:

Bobber ride-by-wire denen gaz teknolojisi ile gelmekte. Bu sayede sürüş modları ve çekiş güçleri ayarlanabilmekte. ABS, immobilizer’lı kilit, far hariç her yerde LED bulunmakta. Isıtmalı elcik ve hız sabitleyici ise opsiyonel olarak alınabilmekte.

Kendin yap:

Triumph 150’den fazla aksesuar seçeneği bulunan Bobber’ı kendi tarzınıza göre tasarlamanıza olanak sağlıyor.

 

Emir Zincircioğlu

1990 İzmir doğumluyum. Özyeğin Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğini bitirdim ve yüksek lisansıma aynı yerde ve aynı bölümde devam ediyorum. Özel bir şirkette elektronik dizayn ve yazılım mühendisi olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. ducati ktm bakarken bir arkadasim trumph guzeldir bir bak demisti, ilk defa o gun duymustum bu markayi, tasarimlari cok iyi ama satis ofisi nerde, parcasi var mi, servisi var mi hic bilmiyorum.. ikinci elde de hic denk gelmedim, yolda da ya gormedim yada dikkatimi cekmedi, ama bu tasarimi cok begendim.. Bu cihaz alinir mi ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu