Haberler

Türkiye Rallisi seneye WRC’de gibi!




Ralli takipçileri hafta sonu Barselona’da düzenlenen İspanya Rallisi’ni sitemizden takip ettiler. Yeni ortaya çıkıyor ki burada bizim bilmediğimiz ve dolayısıyla sizlere aktaramadığımız bir dizi iş dönmüş.

Görselde Serkan Yazıcı’yla beraber sağında danışmanı Chris Courteyn ve solunda yardımcısı Eren Üçlertoprağı görülüyor. Evet, bu heyet hafta sonu Barselona’daydı ve Türkiye Rallisi’nin Dünya Ralli Şampiyonası 2017 sezonunda yer alması için sunumlarını yapıp kafalarındakini FIA yetkililerine anlattı. Aslında Türkiye Rallisi’nin Dünya Ralli Şampiyonası’na geri dönmesi için 2016 sezon başından beri çalışmalar yürütüldüğü biliniyordu. Bununla ilgili olarak ilk resmi haberi ise yaklaşık bir ay önce toplanan FIA kurulundan çıkan kararlarla almıştık. 2017 sezonu takviminin belirlendiği kurulda, bir de Çin, Polonya ve Türkiye’nin de sırada olduğu belirtilmişti.

2017 sezonunda Polonya’nın durumuyla ilgili henüz netlik yok ancak Çin Rallisi’nin önümüzdeki yıl Dünya Ralli Şampiyonası takviminde yer almayacağı kesinleşti. Bu bizim için çok iyi haber çünkü Çin Rallisi’nden doğan boşluğu doldurmak için Türkiye Rallisi çok uygun görülüyor.

Serkan Yazıcı ve ekibinin FIA yetkililerine yaptığı sunumda geçen mayıs ayında Marmaris’te düzenlenen ve ERT’ye de puan veren Türkiye Rallisi (bkz. Marmaris Rallisi) anlatıldı. Marmaris’ten büyüleyici doğa resimleriyle beraber ulaşımın TOSFED tarafından karşılanacağı ve de Türkiye’de belediye başkanından TOSFED başkanına herkesin bu ralli için büyük heyecan taşıdığı anlatıldı.

Aldığımız bilgilere göre FIA heyeti sunumdan oldukça etkilenmiş durumda ve Türkiye’nin başarılı bir dünya rallisi düzenlemek için bütün gerekliliklere sahip olduğu yorumları yapılıyor. Ayrıca sunumda yer alan ralli takımları da Marmaris’in muhteşem doğası ve cazip otel fiyatlarıyla ileri bir derecede durumdan hoşnut durumda.

Durumun geldiği son noktaya göre artık Türkiye Rallisi’nin 2017 Dünya Ralli Şampiyonası takviminde yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Çin Rallisi bu sezon 8 – 11 Eylül tarihleri arasında planlandığından Türkiye Rallisi’nin de bu tarihlere alınması çok yüksek olasılık.

2010 Türkiye Rallisi’nde fena bir “jump”

İzzet Can Bekar

Küçükken babamın Tipo'suna binip onu kullandığımı hayal ederdim, zihnimde uzun yolculuklara çıkar babam gibi vites değiştirirdim. O yıllarda gelişen bu tutku, hayatıma şekil veriyor. Bu arada İTÜ'de Makina Mühendisliği okuyorum ve gerçek bir motor sporları tutkunuyum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Her sene çıkan İstanbul Park haberleri gibi olmasın da sonu. WRC de Türkiye Rallisi görmek gerçekten çok güzel olur

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu