Haberler

V1 Challenge´da heyecan dinmiyor




V1 Challenge’ın 3. ayağı beklendiği gibi yine müthiş bir mücadeleye sahne oldu. İki yarış gerçekleştirilen haftasonunda ilk kez pistin büyük halinin kullanılması da Ülkü Park’taki heyecanı bir kat daha artırdı. Tribünleri dolduran izleyicilere müthiş bir seyir keyfi sunan V1 pilotları arasındaki büyük mücadele herkesten tam not aldı.

Antrenman turlarında ısınan pilotlar, sıralama turlarında avantaj yakalamak ve en hızlı isim olmak için kıyasıya mücadele etti.

Sıralama turları sonunda genç pilot Ayhancan Güven en iyi zamanı yapıp pol pozisyonunu elde ederken, kupa puan durumunda lider durumda yer alan Burak Çukurova ikinci, Adem Çetmen ise üçüncü sıradan start alma hakkını kazandı.

Birinci yarışın start anıyla birlikte öne fırlayan ve iyi bir çıkış yapan Burak Çukurova liderliği ele geçirdi. Ancak ilk turun sonunda Ayhancan Güven yaptığı inanılmaz atakla liderliğe yükseldi. Kalan turlarda da hızını koruyan ve temiz bir yarış çıkaran genç pilot damalı bayrağı geçen ilk isim oldu. Birinci yarışta Güven’in ardından Burak Çukurova ikinci ve Adem Çetmen üçüncü sırada finiş gördüler.

Format gereği birinci yarışta puan alan ilk 12 pilotun tersten start aldığı ikinci yarışta tam bir heyecan fırtınası vardı. Cem Yudulmaz yarışa pol pozisyonunda başladı. Sonraki turlarda hızıyla öne çıkan ve pistte fırtına gibi esen Ayhancan Güven, 12. sıradan başladığı yarışta liderliğe yükseldi. Bu liderliğini yarış sonuna kadar koruyup açık ara damalı bayrağın altından geçen 18 yaşındaki genç milli sporcu Güven haftayı ”duble” zaferle kapattı. İkinci yarışta, on birinci sıradan start alan Burak Çukurova ikinci, onuncu sıradan start alan Adem Çetmen ise üçüncü geldi.

Ülkü Motorları Kulübü tarafından organize edilen ve TRT Spor kanalından yayınlanan V1 Challenge, 30 Ekim’de Aydın sokaklarında bambaşka bir heyecana sahne olacak.

Ömür Deniz Seçilen

İtalyan Otomobillerinin aşığı bir Alfisti. Amatör Fotografçı. Ege Üniversitesi İİBF. Hayallerimi süsleyen makina Alfa Romeo 159 3.2 Q4.,

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu