Haberler

Yazıcıdan çıkan otomobil!




Honda, mikro elektrikli otomobil platformunu 3 boyutlu yazıcı teknolojisiyle birleştirdi. Yazılım ve donanım konusunda Ar-Ge çalışmaları yürüten Kabuku şirketi ile birlikte geliştirdiği yeni modelini CREATEC Japan 2016 Fuarı’nda sergiledi. 3 boyutlu yazıcıdan çıkarılan otomobil, Japon kurabiye üreticisi Toshima’nın plasiyer işlerinde kullanılacak.

Ürün ve üretim teknolojilerinde her geçen gün yeni bir buluşa imza atan Honda, 3 boyutlu yazıcıdan çıkartılan otomobili kullanıma sundu. Kısa menzilli elektrikli otomobil, meşhur güvercin şeklindeki Japon kurabiyelerini üretip satışını yapan Toshima şirketine hizmet verecek. Dar sokaklarıyla bilinen Kamakura kentinde görev yapacak olan araç tek kişilik ve arkasında da sadece küçük bir kargo bölümü barındırıyor. İhtiyaca yönelik uygun tasarım arayışında Toshima şirketine destek veren Honda ve Kabuku, aracın şasisini 3 boyutlu yazıcı teknolojisiyle oluşturulan panellerle kapladı. Bu teknoloji sayesinde gövde panelleri müşteri isteği doğrultusunda şekillenebiliyor. Rijit özellikte hafif yapılı şasiye sahip bu ufaklık, 80 km menzile sahip. 200 volt kaynağında tam şarj süresi 3 saatten az sürede tamamlanan 600 kg ağırlığındaki araç 70 km/s’lik hıza ulaşabiliyor.

cgrkn

2015 yılı Makine Mühendisliği mezunuyum. Otomobil tutkum 5 yaşındayken yoldaki arabaların markalarını saymakla başladı ve makine mühendisi olmamı kaçınılmaz kıldı. Artık uzun yıllardır takip ettiğim Otopark.com ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu