FeaturedHaberler

Yeni BMW G310 GS gün yüzüne çıktı




BMW Köln Intermot’taki fuarda yeni motosiklet modellerini tanıtırken, casuslar Alman yollarında yeni G310 GS modelini yakaladı.

Bavyeralı motor üreticisinin bu motosikletin var olduğuna dair henüz resmi bir açıklaması bulunmazken, BMW Motorrad’ın başındaki Stephan Schaller yeni G310 modellerinin yolda olduğunu belirtti ve GS modelinin de üretime hazır olduğunu bir Alman haber kaynağına doğruladı. Tüm bu haberler doğrultusunda yeni modelin kasımın ikinci çeyreğinde başlayacak olan İtalya’nın Milano kentindeki EICMA Motosiklet Fuarı‘nda görücüye çıkacağını bekliyoruz.

Yeni G310’un GS modelinin olacağı söylentileri zaten dolanmaya başlamıştı. MCN‘de yayınlanan bu fotoğraflar ise şüpheleri tamamen ortadan kaldıracak nitelikte. Test motosikletinin depo kapağındaki GS etiketleri bunu acıkça gösteriyor.
GS etiketlerinin olmadığını düşünsek bile modelin kendine özgü ‘gaga‘ diye tabir edilen kafa tasarımı S1000R ve G310R’dan daha yukarıya konumlandırılmış. Egzozun burnu havaya kaldırılmış ve ayrıca çift amaçlı olarak sunulan Metzeler’in Tourance modeli lastikler kullanılmış.

Motosikletin dizaynı ve tüm mühendisliği tamamen Almanya’da geliştirilse de üretimi G310R gibi, marka ortağı TVS ile birlikte Hindistan‘da tamamlandı.

1476277460_bmw-g-310-gs

Motosikletin kalbini 313 cc‘lik sıvı soğutmalı, tek silindirli motor oluşturuyor. Bu motor 9500 devirde 34 beygir güç ve 7500 devirde yaklaşık 28 nM tork üretirken, bu gücü standart ABS ile frenliyor. G310R’dan daha ağır olması beklenen GS, 162 kg ile R modelinden sadece 3,5 kg fazlası ile dikkat çekiyor.

Süspansiyonlar G310R’dakiyle aynı gözükse de roadster kardeşine göre bağlantı farklılıkları gösteriyor. Önde 41 mm ters çatal ve arkada ayarlanabilir amortisör bulunuyor.

Jantları kardeşi R’daki gibi döküm olarak gelecek olan model, off-road tutkunları için hayal kırıklığı oluşturabilir.

Lastiklerde 150/60/17 arka, 110/70/17 ön boyutlarını bize sunan R, GS modelinde ise 150/70 17 arka, 110/80 19 boyutları ile karşımıza çıkıyor. Buna bağlı olarak GS’in biraz daha uzun boylu olduğunu söyleyebiliriz.

BMW, bagaj ve koltuk seçenekleri, LED göstergeler, 12V şarj soketi gibi özellikleri GS modelinde de bizlere sunuyor.

Tüm bunların ışığında gri-siyah ve kırmızı-gümüş renk kombinasyonlarıyla birlikte 2017 baharında G310GS modelini yollarda göreceğimizi düşünüyoruz.

 

Faik Gökhan Gök

1994 Amasya doğumluyum. Kültür Üniversitesinde bilgisayar mühendisliği okuyorum. Otopark; senelerdir otomobil hakkında bilgi alırken, şimdi motosiklet hakkında yazabileceğim bir yer olduğu için mutluyum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Bu tarz(galiba enduro touring) motosikletlerde düşük hacimli pek seçenek yok. Uygun fiyata gelirse baya tercih edilebilir bence.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu