Haberler

Yeni Citroen C3 Picasso casuslara yakalandı




Bilindiği gibi güncel C3 Picasso, 2008 yılından beri yollarda aykırı tasarımıyla dikkat çeken süslü bir MPV. Yeni nesil, eskisinde göre illa ki farklı ve yenilikçi bir tasarımla gelecek; fakat bu durum ‘aykırı’ tasarımın sona ereceği anlamına gelmiyor. Aksine, Paris Otomobil Fuarı’nda gördüğümüz yeni nesil C3 gibi yenilenmiş ama gene farklı bir tasarımla gelecektir.

Casus fotoğraflarına baktığımızda her ne kadar Citroen, C3 Picasso’nun farklı tasarımını gizlediğini düşünse de kasada büyük bir alan kaplayan ve ayrık tasarıma sahip far yapısı gözlerden kaçmıyor. Standart C3 modelinde karşılaştığımız Air Bumpları* görmeyi bekliyoruz.

Elbette herkes farklı bir tasarımı beğenmez. Eğer ki C3 Picasso’nun farklı tasarımı hoşunuza gitmiyorsa o zaman Opel Meriva’yı tavsiye edebiliriz. “Neden Meriva?” derseniz, iki modelin ortak platformla üretileceğini hatırlatalım. Elbette aynı platform demek ikiz demek değildir; mutlaka farklı noktalar olacaktır. En bariz olarak motorlar konusunda PSA ve Opel motorları olarak farklılık yer alacak.

Hem yeni C3 Picasso, hem de Opel Meriva, 2017’nin başlarından itibaren GM’nin İspanya Zaragoza’daki fabrikasında üretilecek. İki marka da araçların tanıtım tarihine dair bir açıklama yapmazken, iki aracı da en geç 2017 Mart’ta düzenlenecek Cenevre Otomobil Fuarı’nda görmeyi bekliyoruz.

*Air Bump: Şüphesiz aracın yan tasarımında da göze çarpan en önemli nokta Air Bump adı verilen kaplamalar. Yumuşak deriyle kaplı bu hava kapsülleri adeta amortisör görevini üstlenerek aracı ufak darbelerden koruyor. Termoplastik polüretan adlı özel bir malzemeden üretilen Air Bump’lar renk atmama özelliğine sahip. Darbe alır ve kullanılamaz hale gelirse yenisiyle kolayca değiştirilebiliyor. Bu nedenle özellikle park veya manevra sırasında oluşabilecek birçok çizik ve ufak hasarı engelleyebiliyor. Air Bump’lar sayesinde küçük hasarlarda araç boyatılmadığı için, otomobilin ikinci el değerinde de herhangi bir kayıp yaşanmıyor.

Resim Kaynağı: tr.motor1.com

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu