FeaturedHaberler

Yeni X-MAX 300 geliyor!




Yanlış duymadınız çok sevdiğimiz X-MAX 250 scooterlarımızın 300 lük versiyonları geliyor.
Yamaha’nın yaptığı açıklamaya göre yepyeni 300 lük motoru, geliştirilmiş bagaj hacmi, standart ABS ve TCS (Çekiş Kontrol Sistemi ) ve yeni tasarımı ile X-MAX 300 yolda.
12

X-MAX 300 7500 devirde verdiği 27.9 HP’lik gücü, 5750 devirde ulaştığı 28.4 NM torku ve A2 ehliyet yasasına uygunluğu ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. X-MAX 250’de bu değerler 20.1 HP ve 21 NM idi. Yamaha N-MAX’de de gördüğümüz  daha az yakıt tüketimi ile daha fazla güç sunan ve çevreyi daha az kirleten  Blue Core Teknolojisi, Yeni X-MAX 300’de de kullanılacak.

14

Mekanik kayıpları mümkün olan en düşük düzeyde tutmak için ofsetli silindir dizaynı kullanan Yeni X-MAX 300, aynı zamanda DiASil kaplı silindiri, yağlı jet piston soğutucu ile soğutarak soğutma verimliliğini arttırmayı hedeflemiş.

27

Bunun yanı sıra X-MAX 300’de yeni 12 delikli yeni bir enjeksiyon sistemi kullanan Yamaha, daha iyi hızlanma, son hızda bir artış olacağı gibi alt ve orta devirlerde daha canlı bir motorun bizi beklediğinin altını çiziyor.

25

Değişiklikler motor bölümüyle sınırlandırılmamış. X-MAX 300’de yeni bir şasi ve yeni motosiklet tipi ön çatal kullanan Yamaha, yenilikçi olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Motosikletin fotoğraflarından anlaşıldığı üzere 2 kapalı kask alabilen X-MAX 300, ön gözünde 12 voltluk bir şarj soketi barındıracak. Yamaha’nın söylediğine göre koltuk altı bagaj, bir dizüstü bilgisayar taşınabilecek kadar geniş olacak.

26

Standart olarak TCS ve ABS ve 3 farklı renk opsiyonu(Beyaz, gri ve bronz) ile Mart 2017 de satışa sunulması beklenen X-MAX 300’ün fiyatı ise bir merak konusu. Gerek pratikliği gerekse kolay kullanımıyla scooterlar şehir içi ulaşımın vazgeçilmezleri olarak kalacağa benziyor. Son olarak koltuk altı bagajda titreşimden dolayı bir dizüstü bilgisayar kaybetmiş biri olarak, bilgisayarlarınızı koltuk altı bagajlara koyarken daha dikkatli olmanızı öneririm 🙂

Aytek Akakça

1992 İstanbul doğumluyum. Elektrik mühendisiyim. Çocukluğumdan beri babam sayesinde başlayan 2 teker ilgim, üniversite yıllarımda Altın Elbiseli Adam adlı YouTube kanalı sayesinde ilk motorumu almamla zirveye ulaşmış durumda. Motor ve bisiklet sporlarını yakından takip etmekteyim. Tam bir doğa aşığıyım. Şuan ise ilk başta severek takip ettiğim Otopark ailesinde haber çevirmenliği yapmakta ve bilgim dahilinde motosiklet incelemelerine yardım etmekteyim.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu