Haberler

Yurtdışından otomobil getireceklere müjde!




Gümrük ve Ticaret Bakanlığı‘nın “Geçici İthal Edilen Kara Taşıtlarına İlişkin Gümrük Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği” Resmi Gazete’de yayımlandı. Yürürlüğe giren yeni tebliğe göre yurtdışından otomobil getirmek için gerekli olan 185 günlük Türkiye dışında bulunma şartında iyileştirme yapıldı.

Yurtdışından Türkiye’ye geçici olarak otomobil getirmek için son giriş yapılan tarihten geriye dönük olarak en az 185 gün Türkiye dışında ikamet etme şartı bulunuyordu. Geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren düzenlemeye göre yurtdışında emekli olan vatandaşlarımız, getirecekleri ilk otomobil için bu kapsamın dışında tutulacaklar. Ayrıca belirlenen geçici ithalat süresinin tamamını kullanmadan çıkış yapan kişilerin Türkiye’ye yeniden giriş yapmaları durumunda bu koşul dikkate alınmayacak. Sürenin tamamını kullanan yerleşik kişilerin otomobillerine ise yılda 1 defaya mahsus olmak koşuluyla 1 aylık ek süre tanınacak.

Öte yandan yurtdışında eğitim gören öğrenciler de 30 gün öncesinden bildirmek koşuluyla öğrenim süresi içerisinde istedikleri zaman adlarına kayıtlı otomobilleri getirebilecekler.

Kaynak: Sabah Gazetesi

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu